Op zaterdag 3 september werd in hotel Zuiderduin deCLod gespeeld. Voor de aspiranten was er een VIP arrangement voor de Finder darts Masters te winnen, voor de meisjes een Winmau ticket en voor de junioren, heren en dames een Winmauticket en een deelname voor de Finder darts masters in december op dezelfde locatie. Een dag dus, waar veel op het spel staat. De jeugd begint in poules. Bij de aspiranten komen Robin Jansen en Keanu van Velzen beide als 2de hun poule door.  Robin verliest in de wedstrijd na de poule met 3-2 nipt van Lars Plaisier.  Keanu wint achtereenvolgens van Delano van Zanten met 3-2, Lars Plaisier met 3-2, Owen Roelofs met 3-0. In de finale moet hij het opnemen tegen Ricardo van der Vloed. In een gelijk opgaande wedstrijd is het Ricardo die Keanu weet te breken, en met 3-1 wint. Helaas dus voor Keanu geen VIP ticket, maar toch een mooi resultaat.clod_2016_139

Bij de meisjes mag Veerle de eer van de DSWN verdedigen. Helaas zit het voor haar vandaag niet mee, en komt zij de poule niet door. Bij de junioren komen Marvin, Loyd en Joey de poule niet door. Alleen Quincey Schoemaker plaatst zich voor de knock out. Hierin doet hij het verdienstelijk en wint achtereenvolgens van Wessel Nijman en Tim Damhuis. In de halve finale is hij echter niet opgewassen tegen de uiteindelijke winnaar Jusitn van Tergouw, maar een derde plaats is toch knap in dit sterke deelnemersveld.
Bij de  dames deden namens DSWN Samantha Raaphorst en Sharon Prins mee. Samantha verloor in de eerste ronde van Sharon Roosen. Sharon Prins kwam hier om haar titel te verdedigen, en dat deed ze met glans. Ze won achtereenvolgens van Daisy van Driel (3-0), Bianca de Leijser (3-0), Vanessa Zuidema (3-0), Debby van de Graaf-de Vos (4-0). Dus tot de finale geen leg afgestaan. In de finale moest ze het opnemen tegen een topper van weleer, die weer helemaal op de weg terug is, Floortje van Zanten. Het werd een spannende strijd, want beide dames willen er in december natuurlijk ook weer bij zijn. Het was Sharon, die door een goede laatste leg de partij in haar voordeel besliste, en zo voor de 4de keer op rij, en de 5de keer in het totaal dit toernooi won en dus in december terug mag komen voor de Finder darts Masters.clod_2016_156.

 

Bij de heren waren Marcel Blik en Mark Oosterhuis de afgevaardigde. Marcel Blik verloor bij de laatste 32 van Silko Visser. Mark deed het iets beter. Hij won achtereenvolgens van Lesley Geertsema, Andre Ligthart en Rob Radsma. Bij de laatste 8 verloor hij van de uiteindelijke winnaar Jeffrey Sparidaans met 5-4.