Zaterdag werden de finales van de Landelijke Competitie 2017 – 2018 gespeeld in sporthal de Corlaer in Nijkerk. De dames van DSWN en de heren van DBBR stonden uiteindelijk met de kampioenstrofee in handen en prolongeren zodoende hun titels! Zij versloegen RDB en DBA in de halve finales.

Halve finales

Bij de dames stond het in beide halve eindstrijden 3-2 na de singles. DBMN aan kop tegen DSWN, DONHN op voorsprong tegen RDB. De dames uit Den Haag schakelden vervolgens een tandje bij en plaatsten zich met een 6 – 3 overwinning voor de finale. De wedstrijd DONHN tegen de RDB bleef lang spannend. Uiteindelijk was de solo nodig om RDB door te laten stromen naar de finale.

Bij de heren won DBBR met speels gemak met 9-1 van BDC. De wedstrijd was in record tempo gespeeld. In de andere herenwedstijd was het spannender. En hoe! DBA nam na de singles de leiding met 6-3. Het werd vervolgens 6-6 en 8-8 waardoor de solo beslissend werd. De heren uit Almere waren door heel Nederland te horen toen de winnende dubbel viel.

Finales

Bij de dames kwam DSWN met een nipte voorsprong uit de singles, 3-2. Ondanks fantastische teamspirit bij RDB en veel overleg over de tactiek in de koppels kwamen ze er vervolgens niet meer aan te pas. Met driemaal 3-0 behaalde DSWN voor de zevende keer in de historie de eindstreep als winnaar.

De heren maakten het wederom spannend. Na de singles en koppels nam DBBR de leiding (7-6). En opnieuw ging de wedstrijd naar een ultieme ontknoping en was de sologame nodig om te bepalen wie er kampioen zou worden. Het bleef lang spannend maar uiteindelijk was het DBBR (voor de 3de keer op rij) die de allerlaatste en beslissende dubbel wist te gooien (4-2).

Nogmaals alle uitslagen:

Halve finales heren:
DBBR – BDC 9 – 1
DBA – DVS 9 – 8

Finale heren:
DBBR – DBA 9 – 8

Halve finales dames:
DSWN – DBMN 6 – 3
RDB – DONHN 6 – 5

Finale dames:
DSWN – RDB 6 – 2

bron: ndbdarts.nl