DSWN Selectie

 

DSWN Superleague

De SuperLeague Nederland is een landelijke competitie op het hoogste niveau. Het verschil met de Landelijke Competitie is het feit dat teams niet gebonden zijn aan een lid organisatie. Spelers moeten wel lid zijn bij een erkende organisatie. De SuperLeague Nederland bestond in het seizoen 2013-2014 uit 38 teams. Deze zijn onderverdeeld in een hoofdklasse (8 teams) en drie overgangsklassen (3x 10 teams). Dit seizoen zijn de nummers 7 en 8 uit de hoofdklasse gedegradeerd. Hier zijn nummers 1 van de overgangsklassen voor in de plaats gekomen, wat betekent dat er volgend jaar een hoofdklasse zal zijn van 9 teams. De nummers 10 van de overgangsklassen zijn dit jaar gedegradeerd uit de SuperLeague. Hier zijn drie teams voor terug gekomen die zich geplaatst hebben via playoffs wedstrijden.

Net als de Landelijke Competitie wordt de SuperLeague Nederland op zaterdag gespeeld. Afgelopen seizoen zijn er achttien competitiedagen georganiseerd waarin alle teams elkaar twee keer ontmoetten. Een speeldag van de SuperLeague begint met een Round Robin, waarin de spelers één leg tegen elkaar spelen tot een team 9 legs heeft behaald. Dat levert het eerste punt op. Vervolgens worden er 4 singles gespeeld, 4 koppels en 1 sologame, waardoor er dus uiteindelijk tien punten behaald kunnen worden. De winnaar van de wedstrijd krijgt 3 punten bij winst en bij een gelijkspel ontvangt men 1 punt.

DSWN is met 1 team in de SuperLeague actief, Kleine Eik DSWN Den Haag

Kleine Eik DSWN Den Haag speelt in de hoofdklasse.

 

DSWN LaCo

LaCo is een landelijke competitie tussen bij de NDB aangesloten lid organisaties. DSWN speelt mee met een heren, dames en een jeugdteam. Een herenteam bestaat uit 9 spelers en een dames- en jeugdteam bestaat uit 5 spelers. In totaal worden er tien speeldagen georganiseerd die allemaal op zaterdag worden gespeeld.

Het spelformat is voor de heren en de dames/jeugd verschillend. Bij de heren worden er 9 singles, 4 koppels, 3 triples en 1 sologame gespeeld. Bij de dames en de jeugd worden er 5 singles, 4 koppels, 1 teamgame en 1 sologame gespeeld.

Bij de heren en dames zullen de beste 8 teams het op de play-off-dag in twee poules tegen elkaar op gaan nemen. De eerste twee van elke poule zullen zich plaatsen voor de finaledag.

Waar spelen onze teams?
De thuislocatie van heren is Eddy’s bar, Cartesiusstraat 193, 2562 SH Den Haag
De thuislocatie van de dames is The Switch, Kranenburgweg 78, 2581 XT Den Haag
De thuislocatie van de jeugd is The Switch, Kranenburgweg 78, 2581 XT Den Haag

DSWN GRB Brabantcup

Het Brabantcup team van DSWN bestaat uit twaalf spelers waarvan acht heren en vier dames. Door de enorme belangstelling voor dit team hebben we een mooie selectie neer kunnen zetten. Voor de heren spelen:  Raymond Minkman, Dennis Vennik, Daniel de Boer, Herman Snijder, Eric van der Zande, Donny Trouwborst, Gerrit Camijn,  Alex Viergever, Bas Beets, Dennis Vlieger, Pascal Simon, Michel Fein, Michel Camijn en Jordy van Gennip. Voor de dames spelen: Joyce Schuurman, Jacqueline Seitzinger, Patricia Grundmann, Esther Koemeester, Lucia Dokkum,  en Denise Ravelje.

De thuislocatie van DSWN GRB brabantcup is De Goudenregenbar, Goudenregenstraat 282, 2565 GE, Den Haag

Meer info volgt