In het eerste weekend van februari vind traditioneel de Dutch Open darts plaats. Dit jaar was het voor de tweede maal in Assen, en volgens mij mogen we stellen dat het een zeer geslaagde editie is geweest.
Op vrijdag werd er begonnen met de koppels. Hier mogen alle darters aan mee doen, dus ook zij die PDC gooide, en die waren dan ook in grote aantallen aanwezig, ook de DSWN darters.
Bij de dames was er een plaats bij de laatste 32 voor Ria Walraven en Corrie Wigleven en een plaats bij de laatste 16 voor Joyce Schuurman en Jacqueline Seitzinger. Het beste DSWN dameskoppel was echter Priscilla Groeneweg met haar maatje Louise Bunk, die met hun prachtige oranje kapsels een knappe 5de plaats behaalden. Bij de laatste 8 verloren ze van de uiteindelijke finalisten Zoe Jones en Trina Gulliver. In het herenkoppel een 9de plaats voor Jeffrey de Zwaan en Vincent van de Meer die bij de laatste 16 verloren van de uiteindelijke finalisten Daniel Brouwer en Leroy Nieuwenhuis en voor Dirk van Duivenbode en Ryan de Vreede, die verloren van Darius Labanauskas en Madars Razma.
Op zaterdag begon het heren singletoernooi. Bij de heren werd doorgespeeld tot de laatste 64 en bij de dames tot de laatste 16. Deze mochten dan op zondag weer terug komen. Bij de dames is dat helaas niemand gelukt. Tamara Brandt en Priscilla Groeneweg verloren net een ronde te vroeg. Bij de heren kwam ook Carlos Vrije net een overwinning te kort, hij strandde bij de laatste 128. Ryan de Vreede, Hans van der Spek en Marcel Blik haalde wel de zondag, en hoe. Hans won op zaterdag in de derde ronde knap van Brian Sorensen. Helaas verloor hij op zondag direct in zijn eerste wedstrijd van Jeffrey de Graaf, en wel met 4-0. Ryan won onder andere van Daniel Brouwer en Geert de Vos en behaald een mooie 5de plaats. Rian de Vreede Dutch Open 2015 bewerkt

 

 

 

Maar nog beter was de zondag van Marcel Blik. Hij won op de vloer oa nog van Martin Philips en Madars Razma om daarna op het podium ook Jeffrey de Graaf nog te verslaan. In de halve finale moest hij het opnemen tegen Martin Adams. Hij begon erg sterk en pakte de eerste set met 3-2. Martin kwam goed terug en behield de 2de set met 3-0. In de derde set leek het ook weer helemaal goed te komen met Marcel, maar helaas liet hij Martin terug komen in de wedstrijd, en nadat hij ook nog 5 matchdarts miste gooide Martin uit en was er helaas geen finaleplaats voor Marcel, maar wel een knappe 3de plaats op de Dutch Open, en zowel aardig wat punten voor de BDO als voor de NDB ranking.
ONK_2015_zondag_192

Op zondag werd in de sporthal naast de Bonte Wever het jeugdtoernooi gespeeld. Er waren in het totaal 380 spelers aanwezig, waaronder 14 van DSWN. Bij de meisjes verloor Lindsey Watez bij de laatste 16 van Priscilla Steenbergen, en Fenna Bouwman verloor bij de laatste 16 van Kyana Frauenfelder, evenals Priscilla bij de laatste 8. Ook  Veerle Hamelink verloor bij de laatste 8, en dan nog wel van de uiteindelijke winnares. Bij de aspiranten haalde Jan Poorter de laatste 32, waar hij verloor van Koen Iewema. Joey Doorschodt was dit keer de beste DSWN aspirant met een 5de plaats. Hij verloor bij de laatste 8 van Anthony Moes.
Bij de junioren was er een topprestatie van Marvin vanVelzen. Hij versloeg onder andere in de halve finale Nicolai Rasmussen met 3-0. Helaas was Maikel Verberk in de finale met 4-o te sterk voor hem. Marvin kreeg wel kansen op een dubbel, maar die wilde op het podium helaas niet vallen. Maar toch een prachtige prestatie in zijn eerste jaar als junior.

 

ONK_2015_zondag_310ONK_2015_zondag_159