In het laatste weekend van januari werd de Dutch open gegooid. Het grootste dartstoernooi van Europa. Op vrijdag warende koppels. Helaas bij de heren werden Jeffrey en Mike bij de laatste 16 verslagen door Waites/Atkins. Maar gezien het aantal deelnemers zeker geen slecht resultaat. Bij de dameskoppels speelde Sharon Boxem-Prins met Aileen de Graaf. 2 toppers die het die dag helemaal waar gingen maken. De jonge moeders bereikte de finale door vanaf de laatste 16 iedere wedstrijd te winnen in de beslissende leg. Ook in de finale tegen Paula en Sue moest er een beslissende leg aan te pas komen, en ook die werd gewonnen. Zo werden zij dus de Dutch open dameskoppelkampioenen van 2016 ONK_2016_vrijdag_180.

Op zaterdag het heren- en dames singletoernooi. Geen DSWN heren bij de laatste 32, terwijl we vorig jaar nog waren verwend met Marcel Blik op het podium. Bij de dames was ook deze dag Sharon de beste. Bij de laatste 32 won ze van Paula Jacklin, maar helaas was Anastasia Dobromyslova bij de laatste 16 met 4-2 te sterk voor haar.

Op zondag dus geen senioren meer aan het werk, maar wel nog de nodige jeugdspelers. Van de in totaal 112 aspiranten haalde Keanu de laatste 64, waar hij net als bij de laatste ranking verloor van Owen Roelofs met 2-1. Ook Robin Janssen verloor bij de laatste 64, en wel van Sergio van Berkom met 2-1. Bij de junioren waren er 259 deelnemers, Marvin van Velzen haalde de laatste 16, waar hij helaas weinig kans had tegen Damian Mol. Ook Quincey Schoemaker haalde de laatste 16, waar hij met 1-3 verloor van Job ten Heuvel. Maar toch mooie resultaten in dit deelnemersveld. De rest haalde helaas de laatste 32 niet.
Bij de meisjes 34 deelnemers, en allemaal bij de laatste 32 gekomen. Layla verloor in haar eerste ronde van Lerena Rietbergen. Ook Jamie Lee verloor bij de laatste 32, en wel van Renee van Druten. Ook Veerle verloor van Renee, maar dan bij de laatste 8. Priscilla moest het in de halve finale ook opnemen tegen Renee, en won nipt met 3-2. In de finale had ze geen moeite met Kyana en won met 3-0, dus mag zij zich een jaar lang de Dutch Open kampioen bij de meisjes noemen. ONK_2016_zondag_148
Na afloop van de prijsuitreikingen van de jeugd werd het Nederlands team van EK en Wk nog gehuldigd op het podium voor hun prestaties ONK_2016_zondag_283

 

 

 

 

 

Ook heeft de selectie nog een foto gemaakt om als profiel te gebruiken voor hun appgroep.selectie 2015-2016

En er zitten toch maar mooi 2 meisjes van de DSWN in deze selectie.