Afgelopen weekend was de Dutch Open in De Bonte Wever in Assen. Een toernooi met alleen al bij de herensingles bijna 3000 deelnemers, en een totaal van ruim 5000. Op vrijdag werden de koppels gespeeld tot aan de finale, want die werd op zondag op het grote podium gespeeld. Bij de heren haalden Joey ten Berge en Dylan van Beek de laatste 16. Bij de dames was er een plek bij de laatste 32 voor Louise Bunk met Priscilla Groeneweg en voor Jacqueline Seitzinger met Joyce Schuurman. Sharon Prins en haar koppelmaat Aileen de Graaf moesten de titel verdedigen. Geen eenvoudige opgave, maar op vrijdag wonnen zijn al hun wedstrijden, dus mochten op zondag terug komen. Op zaterdag werden de singletoernooien bij de senioren gegooid. De dames speelden door tot de finale, en de heren tot de laatste 64, die dan op zondag uit gingen maken wie er op het podium de halve finale mocht spelen. In het damestoernooi deed Sharon het weer goed. Zij haalde de halve finale door onder andere te winnen van haar koppelmaatje Aileen met 4-2. Helaas was in die halve finale Lisa net iets beter. 2-4. Bij de heren haalde Vincent van der Meer de zondag, waar hij zijn eerste wedstrijd ook nog won van Sylvester Paassen. Bij de laatste 32 moest hij zijn meerdere erkennen in Rhys Griffin. Maar 17de van de bijna 3000 heren is niet slecht.

Op zondag het jeugtoernooi. Bij de meisjes verloor Joella Schrauwen met 1-2 van Mariëlle Wildschut in de eerste ronde. Veerle verloor met 3-0 van Lerena bij de laatste 16. Bij de aspiranten verloor Wesley van Ravesteijn van Rick Vos en Robin Janssen in zijn eerste partij van Keanu vanVelzen, die op de hele dag maar 2 legs af gaf, en wel tegen Charlie Stocks, maar alle andere partijen dus zonder legverlies won, en ook de finale, tegen Stijn van den Berg, met een gemiddelde van 19,78. dutchopen2017__009 Dus dit jaar de aspirantentitel voor hem.
Bij de junioren verloor Jesse Gout zijn eerste partij direct met 3-0. Alle andere pakten minimaal 1 overwinning. Bij Jan Poorter bleef het ook bij die ene overwinning. Loyd pakte 2 overwinningen, evenals Presley en Joey. Quincey haalde knap de laatste 16 door onder andere te winnen van Levy Frauenfelder. Bij de laatste 16 verloor hij van de latere finalist Ramon Leferink. Marvin haalde de laatste 8, waar hij met 3-1 verloor van een nieuw DSWN jeugdlid, de uit Scheveningen afkomstige uiteindelijke winnaar Ian Spaans. Deze jongen die pas 10 maanden dart was de verrassing van de dag. Was er bij de meisjes al een redelijk verrassende winnares, deze titel had niemand zien aankomen. Ian kwam ’s ochtends zonder  verwachtingen binnen om een paar potjes te darten. Hij stond daar in zijn spijkerbroek en t-shirt, en speelde de ene na de andere grote naam naar huis. Ook op het podium bleef hij koel, en won uiteindelijk met 4-3 van Ramon Leferink. dutchopen2017_sun_141 En zo is hij dus een jaar lang de Dutch Openjunioren kampioen, en heeft zich op deze manier ook geplaatst voor de Winmau 2017.

In de tijd dat het jeugdtoernooi nog werd gespeeld, werd op het podium de koppelfinales gespeeld. Er werd begonnen met de dameskoppel, en het Nederlandse koppel Sharon en Aileen, die hun titel wilden verdedigen kwamen al snel met 2-0 achter. Maar ze gaven niet op en bleven doorknokken. En dat werd uiteindelijk weer beloond door een mooie 4-3 overwinning op het koppel Deta Hedman met Lorraine Winstanley. Dus de titel is weer voor een jaar geprolongeerd.dutchopen2017_sun_028