Er zijn 3 DSWN-ers die zich voor dit toernooi geplaatst hebben.
Jeffrey mocht de spits afbijten.  Hij moest tegen de op dit moment in topvorm verkerende Jose de Sousa.
Helaas begon Jeffrey erg slecht en kwam al snel met 3-0 achter, Met in leg 2 een 9-darter. Toen eindelijk een legje voor Jeffrey om terug te komen tot 3-1. Helaas gingen de volgende 2 legs weer naar Jose. Jeffrey kwam nog goed terug tot 5-3 met een 15 en 14 darter, maar nadat Jose 2 matchdarts miste, miste Jeffrey ook 2 pijlen om 5-4 te maken, waarna Jose de Sousa het afmaakte.
de volgende speler was Dirk van Duijvenbode, die het op moest nemen tegen zijn landgenoot en vriend Danny Noppert. Altijd moeilijk, maar omdat Danny absoluut niet thuis gaf kon Dirk eenvoudig winnen met een average van 98,02 en bijna 43 % op zijn dubbels.
De laatste van het trio was de debutant op het EK, Maik Kuivenhoven. Hij had het niet getroffen met zijn tegenstander, de nummer 6 van de order of merit, Nathan Aspinal. Ze begonnen beiden niet best, en vooral de dubbels waren duur. Nathan pakte leg 1, maar Maik kwam terug naar 1-1. Daarna kon Nathan uitlopen naar 3-1,maar Maik gaf niet op en pakte weer een leg om bij de break op 3-2 achter te staan. Aspinal kwam beter uit deze pauze en pakte 2 legs op rij, waarna Maik toch nog terug kon komen tot 5-3, maar helaas maakte Aspinal het af en won met 6-3

Bij de laatste 16 moest Dirk het opnemen tegen Michael Smith. Geen eenvoudige opgave. Dirk begon goed, maar in leg 7 en 9 werd hij gebroken, waardoor hij met 6-3 achter kwam. Hij brak meteen terug, maar de achterstand bleef steeds die ene break, die hij echter in leg 16 goed maakte. Daarna maakte hij het knap af en won met 10-8, waardoor hij morgen de kwartfinale mag spelen.
Hij moest het in deze partij opnemen tegen Johny Clayton, maar in zijn ogen vooral tegen het publiek, waar hij niet mee om kon gaan.  Hij kon het in het begin ondanks dat nog bijbenen, en tot 4-4 gelijk blijven. Maar daarna was het helemaal gedaan en pakte hij geen leg meer. De wedstrijd ging met 10-4 naar Clayton.  Die gooide ook niet echt een super partij, maar profiteerde goed van de offday van Dirk.