Vanaf morgen worden in Duitsland de finaledagen gespeeld door 128 spelers om kans te maken op 12 toerkaarten voor de komende 2 jaar. Namens DSWN hebben de volgende spelers zich hiervoor geplaatst. Vincent van der Meer, Raymond van Barneveld en Lorenzo Pronk. Marvin van Velzen had ook een kans gewaagd, maar de finaledag helaas niet gehaald. Maik Kuivenhoven had het geluk dat Kyle Anderson zijn toerkaart inleverde, waardoor hij opschoof naar plaats 64 op de ranking, en hij dus zij toerkaart behield. Dirk van Duivenbode en Jeffrey de Zwaan staan respectievelijk op plek 32 en 22 van de ranking, dus ruim veilig.
Vanaf morgen zullen we zien welke spelers zich rechtstreek plaatsen (1 per dag) en wie er zich na deze dagen via de ranking nog plaatsen. Succes allemaal.

Vandaag was de eerste dat voor de 4 DSWN-ers om kans te maken op een tourcard. Helaas verloor Vincent van der Meer al bij de laatste 64 van Claus Nielsen. Raymond van Barneveld en Ryan de Vreede strandden beiden bij de laatste 16 tegen respectievelijk Martin Schindler en Richard Veenstra. Lorenzo Pronk haalde de halve finale, waar hij met 6-2 verloor van de uiteindelijke dagwinnaar Geert de Vos.
Op dag 2 ging het helaas wat minder voor Lorenzo. Hij verloor net als Vincent zijn eerste wedstrijd. Ryan haalde net als gisteren de laatste 16 waarin hij verloor van Michal Smedja. Raymond deed het beter dan gisteren. Hij bereikte nu de halve finale, waarin hij met 6-5 verloor van de latere winnaar Geert Nentjes. Dus in ieder geval al aardig wat puntjes voor de ranking.

De derde dag is niet echt een dag om vrolijk van te worden, alleen wel voor Vincent. Hij haalde vandaag de laatste 8, waar hij verloor van Kevin Doets. Lorenzo haalde de laatste 32, waar hij verloor van Niels Zonneveld, dus toch nog een belangrijk puntje gepakt. Ryan verloor bij de laatste 64 met 6-3 van Davy Proosten. En Raymond kon vandaag zelfs helemaal geen partij winnen. Hij verloor in zijn eerste wedstrijd met 6-5 van Stefan Bellmont.
Dus morgen voor iedereen nog veel werk om een tourcard te verdienen.

Vandaag dus de laatste dag van de finaledagen van de Q-school 2021.
Vincent en Lorenzo verloren helaas hun eerste wedstrijd, en kwamen op de ranking met respectievelijk 3 en 5 punten daardoor ook niet hoog genoeg voor een tourcard.
Ryan haalde de laatste 32, waar hij verloor van Owen Roelofs met 6-5, en met dit ene extra puntje komt hij ook maar op 5 punten. Dus ook niet voldoende.
Raymond, van wie bekend was dat hij minimaal bij de laatste 32 moest eindigen, of liever nog de laatste 16, haalde zelfs de laatste 8. Daar verloor hij met 6-5 van Niels Zonneveld. Door deze extra punten kwam hij op plek 4 van de ranking, dus ruim voldoende voor een tourcard. Dus we kunnen weer minimaal 2 jaar van hem genieten op de tour.

Kan een afbeelding zijn van de tekst 'RAYMOND VAN BARNEVELD REGAINS HIS PDC TOUR CARD PDC'