Deze week wordt de Grand Slam of darts gespeeld.
Hiervoor was Dirk een geplaatste speler, en plaatste Raymond zich via het kwalificatietoernooi.
Dit toernooi begint in poules. Nummer 1 en 2 van iedere poule plaatsen zich voor de laatste 16.
Dirk zat in een poule met Schindler, Cross en Gawlas.

Hij won al zijn poulewedstrijden met respectievelijk 5-4, 5-3 en 5-3 waardoor hij eerste werd in zijn poule. Bij de laatste 16 wordt Joe Cullen zijn tegenstander.
Raymond had een zware loting door in een poule terecht te komen met Dave Chisnall, Gerwyn Price en Ted Evetts. Maar hij gooide alle poulewedstrijden zo goed dat hij ze allemaal won, met achtereenvolgens 5-3, 5-4 en 5-0.

overwinning op Price

Hij mag het bij de laatste 16 opnemen tegen Simon Whitlock, ook geen eenvoudige tegenstander.

Dirk moest het opnemen tegen Joe Cullen. Een speler waar hij normaliter best kansen tegen heeft, maar niet deze avond. Hij kwam niet in zijn spel. Stond al snel 4-1 achter en verloor uiteindelijk met 10-4, dus kan weer naar het trainingsbord voor het WK.
Raymond kwam met 5-2 achter, en iedereen vreesde dat hij het niet zou gaan redden. Maar niets was minder waar. Terug komen naar 5-5 en zelfs voorkomen naar 6-5. Op 8-8 mist Raymond 3 pijlen op zijn dubbel, maar Simon mist er gelukkig ook 4, waardoor Ray toch uit kan gooien.
In de 18de leg beslist hij de leg met een mooie 81 Bull Finish.
De volgende tegenstander in de kwartfinale wordt weer Gerwyn Price, die hij in de poule nog versloeg. Maar morgen wordt het vast een hele andere wedstrijd.
Raymond begon niet al te sterk en kwam met maar liefst 8-3 achter.  Maar hij vocht zich heel knap terug in de wedstrijd  en won nog gewoon even met maar liefst 16-13 van Gerwyn Price. Dus 2 overwinningen in 1 week op de nummer 1 van de wereld. Een klasse prestatie.
In de halve finale moest hij het opnemen tegen Michael Smith, die in een beslissende leg had gewonnen van Joe Cullen.
Ook nu moest Raymond weer een achterstand wegwerken. Bij de eerste break stond hij maar liefst met 5-0 achter. Hij kwam bij de volgende break knap terug tot 6-4. Om bij 10 – 10 zelfs op gelijke hoogte te komen. Dit hield hij vol tot 12-12, maar toen miste hij enkele darts om het weer gelijk te trekken, en daardoor leek hij gebroken. Hij verloor uiteindelijk met 16-12, maar een halve finale in dit veld is zeker een prachtig resultaat.
En dit brengt hem ook al op een 34ste plaats in the Order of Merith.