Dit jaar voor het eerst in Nederland 2 singletoernooien in 1 weekend.

En ook bij dit toernooi natuurlijk de nodige DSWN-ers bij de jeugd, waarbij vooral de meisjes het heel goed hebben gedaan.
Op zaterdag de Hal Masters, Quincey Schoenmaker verloor bij de laatste 64, net als Sanjay Chotkan. Joey Doorschodt verloor bij de laatste 32 van Jaimy van Bavel, Nicky Gout van Jordy Ras, en Keanu van Velzen van de latere winnaar Wesley Hurrebrink. Loyd van Daalen de Jel strandde bij de laatste 16 tegen Gian van Veen. Ook Marvin van Velzen strandde bij de laatste 16. Na in de eerste ronde een overwinning op Mike van Duivenbode, en een 3-1 in de volgende ronde verloor ook hij, net als zijn broertje van Wesley Hurrebrink.

Bij de meisjes kon Layla Brussel deze dag geen potten breken. Ze verloor helaas al haar partijen, terwijl ze echt niet slecht gooide. Veerle Hamelink werd 2de in de poule, en moest het in de halve finale opnemen tegen Carina Hansen. Helaas verloor ze met 3-0. Priscilla Steenbergen mocht het in de andere halve finale opnemen tegen Michelle Lindhart. Een mooie 3-2 overwinning voor Priscilla, die het dus in de finale op mocht nemen tegen Carina. Ze heeft gevochten voor wat ze waard was, maar helaas geen overwinning, maar een 4-2 verlies, maar toch een mooie 2de plaats.

Bij de dames speelde Christel Merkenstein mee, die haar wedstrijd bij de laatste 64 won, maar helaas bij de laatste 32 verloor van Tharsissia Werinussa. Ook bij de heren mooie resultaten. Marce Blik haalde de laatste 64 door onder andere ee knappe 4-3 overwinning op Madars Razma. Hij verloor van de uiteindelijke winnaar Roger Janssen. Een nog iets beter resultaat was er voor Vincent van der Meer, die de laatste 32 haalde, waar hij verloor van de andere finalist Martin Adams. Hij won van achtereenvolgens Sjors van Summeren, Marco Custers, Davy Cardinaal en Rolf ten Heuvel.

Op zondag de Hal Open. Op deze dag was er voor de winnaars van heren, dames en jongens ook een plek op de Finders Darts Masters te winnen. Ook op deze dag weer een paar overwinningen voor Vincent, die helaas nipt met 4-3 verloor van Ahmad Ahmaddy.

Christel moest het in de eerste ronde meteen opnemen tegen Fallon Sherrock. Helaas verloor ze met 3-0, maar geen schande, want deze dame stond aan het einde van de dag in de finale.

Bij de jongens won Quincey vandaag zijn eerste ronde wedstrijd wel, om bij de laatste 32 te verliezen van Wesley Hurrebrink. Joey verloor in zijn eerste ronde wedstrijd van de Deen Nicolai Rasmussen, ook Sanjay Chotkan kon vandaag niet winnen, en Loyd verloor van de uiteindelijke winnaar Maikel Verberk, en Nicky van de Duitser Marc Legant. Keanu verloor bij de laatste 64 nipt met 3-2. De beste jongen vandaag was zoals zo vaak de laatste tijd Marvin van Velzen. Hij won achtereenvolgens met 3-1, 3-0 en 3-0 om bij de laatste 8 met 4-1 te verliezen van Jaimy van Bavel. Ook dit keer deden de 3 meisjes weer mee. Priscilla had gisteren al haar kruid verschoten, maar bleef doorvechten, ondanks dat ze geen partij kon winnen, kon ze wel het legje pakken wat nodig was voor Veerle om door te kunnen. Layla pakte vandaag in de poule 2 overwinningen. Veerle werd met 2 andere meiden gelijk eerste in de poule. In de barrage stelde ze haar halve finaleplaats veilig. Deze keer moest ze het opnemen tegen Sofie Jahn Bendorff. Ook dit keer helaas geen finaleplaats voor Veerle. Maar toch kanp 2 derde plaatsen dit weekend, en beide keren verliezen van de uiteindelijke winnares.