HEREN:

De eerste halve finale bij de heren, SDC tegen DOGD, werd een heuse titanenstrijd. Na gelijk opgaand spel moest de sologame beslissing gaan brengen, wat een spanning! Uiteindelijk was het DOGD die de beslissende dubbel wist te gooien na gemiste kansen van beide spelers. De heren uit Groningen-Drenthe werden zodoende de eerste finalist. Aan de andere kant van de zaal waren het de heren uit Den Haag die sterk spel lieten zien. Met een 9-4 overwinning op de Friese Darts Bond wist ook DSWN de finale te halen.

In de herenfinale nam DSWN al snel de voorsprong die niet meer weggegeven zou worden. Na de singles stond het 6-3 in het voordeel van de Hagenaren, in de koppels werd de titel direct binnengehaald. De heren van de DOGD werden met 9-4 verslagen en moesten dus na hun kampioenschap van vorig jaar genoegen nemen met een tweede plaats. Vanzelfsprekend kon het feest voor DSWN beginnen, na jaren van afwezigheid direct de titel pakken is natuurlijk een prachtige prestatie!

DAMES:

In de halve finales bij de dames nam uiteindelijke winnaar DBMN het op tegen de FDB en latere finalist DSWN trad aan tegen DONHN. De Haagse dames kregen het op geen enkel moment lastig, de dames uit Noord-Holland werden met 7-0 verslagen. Ook DBMN gaf direct haar visitekaartje af door met sterk spel de Friese dames met 6-3 te verslaan.

De damesfinale zou een prachtig slotstuk worden. De wedstrijden gingen zowel qua legs als wedstrijdpunten gelijk op en de teamgame moest DBMN opnieuw de titel gaan brengen. Voor DSWN was het zaak de teamgame te winnen en te hopen dat de beslissende sologame de beker naar Den Haag kon brengen. Typerend genoeg hadden alle spelers veel moeite de beslissende dubbel te gooien, beide teams eindigden op de voor velen frustrerende madhouse (dubbel 1) finish. Uiteindelijk was het Aileen de Graaf die de dubbel met haar laatste pijl wist te gooien waarna de DBMN dames elkaar vol emotie in de armen vlogen. De titel werd uiteindelijk opgedragen aan Marja Hendriks-van Hemert, voormalig DBMN LaCo en Winmau speelster. Marja overleed een paar dagen eerder.
(bron: ndbdarts.nl)