Afgelopen zondag werd in de Sypel in Harderwijk alweer de 7de ranking van dit seizoen gespeeld. Er waren weer veel jeugdspelers aanwezig met weer mooie resultaten.

Bij de aspiranten kwam Joey Doorschodt helaas de poule niet door, en moest dus in de verliezersronde door, maar dat deed hij zo goed, dat hij daar een mooie 3de plaats behaalde.NDB_Harderwijk_075
Keanu van Velzen werd 5de in de winnaarsronde. In de kwartfinale verloor hij van Marvin van Deest. In de rankingstand staat hij nu op een derde plaats. Ook Jan Poorter werd knap 5de. Hij verloor van Rick Vos. Robin Janssen werd 9de, hij verloor bij de laatste 16 nipt van de uiteindelijke winnaar Pim van Bijnen.
Bij de junioren hadden Loyd van Daalen de Jel en Presley Fortunati in de eerste ronde een bye. In de ronde erna verloren ze van Niels Zonneveld en Rick Achterberg. Quincey Schoemaker haalde een 9de plaats, hij verloor van Ruud de Kock. Marvin van Velzen werd 5de, omdat hij in de kwartfinale verloor van Maikel Verberk, maar in de rankingstand staat hij nu 7de, en kan nog steeds omhoog kijken, omdat alles dicht bij elkaar staat.
Maar het beste resultaat dit keer weer bij de meisjes. Layla Brussel had een beetje pech, en kwam net 1 legje tekort voor de winnaarsronde, maar schreef wel de verliezersronde op haar naam. NDB_Harderwijk_074
Veerle Hamelink haalde wel de winnaarsronde, maar verloor bij de laatste 8 van Joella Verhagen, die op haar beurt in de volgende ronde verloor van een deze dag zeer sterk spelende Priscilla Steenbergen. In de finale was Priscilla met 3-0 duidelijk te sterk voor Kyana. (foto)
In de rankingstand staat Layla nu 6 punten achter op Kyana, en Priscialla weer 6 punten achter Layla op plaats 3, dus nog volop spanning in de ranking.

 

Bij de dames dit keer weer een mooie 3de plaats voor Sharon Boxem-Prins, en bij de heren een 5de plaats voor Marcel Blik. Door dit resultaat staat, met nog 1 ranking te gaan, Sharon 8ste in de rankingstand, en Marcel 10de, met zeker nog uitzicht op de selectie.