Op zondag 14 april werd in Almere al weer de 3 ranking van dit verlengde seizoen gehouden.
Er was weer een grote DSWN afvaardiging aanwezig, en ook weer nieuwe darters die de stap naar de ranking gaan maken, een goede ontwikkeling. Bij de meisjes een nieuwelinge die in Almere voor de eerste keer mee deed aan een  NDB ranking Naomi van Loenen.En ze was zo goed dat ze zelfs in de finale van de verliezersronde bij de meisjes stond.

Verder behaald Fenna Bouwman en Christel van Merkestein beide een 5de plaats in de winnaarsronde en kwam Jan Poorter jr bij de laatste 16
bij de aspiranten. Jammer dat het rekenen Fenna nog wel eens de kop kost, anders zou ze zeker nog verder kunnen komen, want darten kan ze wel.

Bij de senioren bij de dames deze keer geen echt noemenswaardige uitslagen, al is het best knap dat de jongelingen Joyce Schuurman (laatste 32) en Louise Bunk (laatste 16), waar ze met 3-1 verloor van Samantha Rupke,  steeds beter concurrentie kunnen geven aan de gevestigde orde. Sharon Prins behaalde deze keer ook slechts de laatste 16. Bij de heren moesten Dirk van Duivenbode en Mike Zuijdwijk tegen elkaar bij de laatste 32 en die partij werd door Dirk gewonnen, doch helaas verloor hij in de volgende wedstrijd van de nummer 1 van de ranking Danny Noppert. Ook Yordi Meeuwisse strandde bij de laatste 32. Jeffrey de Zwaan liet zien dat hij niet voor niets toegevoegd is aan de herenselectie. Hij werd knap 5de, en lijkt zijn draai bij de heren gevonden te hebben. Bij de laatste 32 won hij van Jimmy Hendriks, en bij de laatste 16 van Remon Hurrebrink.