Afgelopen zondag werd in Leeuwarden de Open Fries gegooid, de derde NDB ranking van dit seizoen.

Helaas dit keer geen deelname bij de meisjes, omdat Daphne geblesseerd af moest zeggen.
Bij de aspiranten dit keer echt een top resultaat. Bradly Roes won het toernooi met in de halve finale een 3-1 tegen Massimo Balsamo, en een 3-0 tegen Pim van Bijnen in de finale.
    

Met dit resultaat is Bradly nu 2de in de rankingstand.
Bij de junioren sneuvelde iedereen behalve Keanu bij de laatste 32. Keanu behaalde vandaag een 5de plaats. In de kwartfinale verloor hij van Owen Roelofs. Door deze resultaten is hij opgeklommen naar de 14de plaats in de ranking.
Bij de paradarters begon Arie goed in de poule. Hij won al zijn wedstrijden, waaronder die tegen Michelovic van Velzen, met 2-0. In de knock out kreeg hij wel iets meer tegenstand, maar toch stond hij tegen deze speler ook weer in de finale. Helaas ging deze met 3-1 naar zijn tegenstander. Maar toch een mooie 2de plaats. En tevens een 2de plaats in de ranking op dit moment.

Bij het damestoernooi was Priscilla Steenbergen verantwoordelijk voor diverse DSWN-dames. Zij haalde hiermee de halve finale, waar zij verloor van Anita van der Velde met 4-0. Een mooie derde plaats dus. Veerle haalde nog een mooie 5de plaats, maar ook zij verloor dus van Priscilla. In de rankingstand staat Sharon nu 3de en Priscilla 6de en Astrid 9de.
Bij de heren B een super toernooi voor Lorenzo Pronk. Hij won ook deze ranking, net zoals de eerste van dit seizoen, waardoor hij dus ook in de rankingstand weer op 1 staat.

Chris Iedema haalde nog een mooie 5de plaats. Hij staat hiermee op plek 4 in de ranking.
In het heren A toernooi gingen er al veel spelers meteen in de eerste ronde uit. Maik Kuivenhoven haalde de laatste 16, maar verloor daar met 4-2. Ook Marvin van Velzen werd in die ronde uitgeschakeld, en wel nipt, met 4-3 tegen Chris. Ryan de Vreede haalde deze keer de finale, maar moest hier met 2-0 in sets zijn meerdere erkennen in Niels Zonneveld.

Hij stijgt hierdoor wel naar een 9de plaats op de ranking, en Maik staat op een nette 3de plaats.