Op zondag 2 april was er weer een NDB ranking, en wel in Leiden.

De afvaardiging van De DSWN was weer best goed te noemen.
Bij de meisjes kon Veerle dit keer geen potten breken. Ze kwam in de verliezersronde terecht, verloor daar bij de laatste 4, waardoor haar kans op rechtstreekse keuze voor de selectie verkeken is.
Bij de aspiranten kwam iedereen in de winnaarsronde terecht. Bradly Roes, die voor het eerst een ranking gooide, begon goed. Zijn 2de worp was een 180. En die vorm hield hij goed vast. Hij haalde op zijn eerste deelname meteen een plek bij de laatste 32, waar hij nipt verloor van Cedric Saes. De laatste 32 was ook het eindstation voor Robin Janssen. Keanu en Wesley haalde knap de laatste 8, dus een mooie 5de plaats. Wesley verloor van Ricardo van der Vloed, de rankingkampioen bij de aspiranten, en Keanu van Pim van Bijnen.  Bij de junioren verloren Jan en Loyd beiden bij de laatste 64, en ook allebei van een DSWN-er, te weten Ian en Joey. Voor Marvin, Joey en uincey was de laatste 32 het eindstation. Zij verloren van respectievelijk Kenzo Honsbeek, Meinte Hibma en Brent Plaisier. Maar voor Marvin waren dit wel genoeg punten om zich te handhaven in de top 3 en nagenoeg onbereikbaar te zijn voor de nummer 4. Ian Spaans kwam in de kwartfinale, waar hij verloor van Daan Bastiaansen.

Bij de heren strandde Arie van den Heuvel bij de laatste 64, en bij de laatste 16 verloor Marcel Blik van de uiteindelijke winnaar Dennie Olde Kalter en Ryan de Vreede van de nummer 1 in de ranking, Richard Veenstra. Chris Biever, haalde knap de laatste 8, waar hij met 4-2 verloor van Rick Hofstra.
Bij de dames verloor Louise Bunk bij de laatste 32 van Ellis Burink, en Priscilla Groeneweg bij de laatste 16 van Anca Zijlstra met 3-1. Sharon Prins en Priscilla Steenbergen werden beiden derde.
ndb_7_leiden_263

Bij de WDDA-darters was de winst ook dit keer weer voor Arie van der Rassel.
ndb_7_leiden_243
Door dit resultaat is hij er al zeker van dat hij rankingkampioen wordt, en dus Nederland weer mag vertegenwoordigen op de Winmau World Masters in Engeland in het najaar. Wij wensen hem daar natuurlijk veel succes, en weten bijna zeker dat met alles wat hij dit jaar heeft bijgeleerd, daar een mooi resultaat neer kan zetten.