Afgelopen zondag werd in Vlaardingen al weer de eerste ranking van 2018 gespeeld, en al de 5de ranking van dit seizoen. Bij de meisjes deden de zusjes Camijn weer mee. Daphne en Jennifer kwamen na de poulefase allebei in de verliezersronde, en troffen elkaar bij de laatste 8. Daar won Daphne van haar zus, en dus werd zij 3de in de verliezersronde.

Bij de aspiranten kwam Bradly Roes in de kwartfinale, waar hij verloor van Pim van Bijnen.
Bij de junioren kwam Wesley van Ravesteijn ij de laatste 32 waar hij verloor van de latere winnaar Wessel Nijman. Jan Poorter haalde de laatste 8, en verloor daar van Levy Frauenfelder. De rest van de junioren verloor in de eerste of tweede ronde.
Bij de heren B waren er ook veel spelers die al vroeg in het toernooi verloren, maar Michael Ramautar, Michel Schuller, Mike Vonk en Dave Kanij haalden de laatste 64 en Loek Kaffa en  Jordy Toetenel haalden de laatste 32. De beste DSWN-er in de heren B van deze dag was ook dit keer weer Robbie Vlaardingerbroek, die bij de laatste  verloor.
Bij de heren A waren de resultaten dit keer ook wat tegenvallend, maar gelukkig kwamen Danny Lanooy, Marcel Blik, Mark Oosterhuis en Arie van den Heuvel bij de laatste 32.
In het damestoernooi een plaatst bij de laatste 32 voor Priscilla Groeneweg, Samantha Raaphorst, Priscilla Steenbergen, en een halve finaleplaats voor Sharon Prins en Astrid Trouwborst, die helaas verloren van respectievelijke Aileen de Graaf en Anca Zijlstra. Joyce Schuurmans won de verliezersronde.
In het paradartstoernooi was het ook dit keer weer Arie van der Rassel als enige DSWN-er. En zijn we gewend dat hij meestal wel in de (halve) finale staat, dit keer moest hij genoegen nemen met een plaats bij de laatste 16 , omdat hij daar verloor van de latere finalist Kees van Wielink, omdat de dubbel 6 niet wilde vallen.