Afgelopen zondag is in Vlaardingen het NDB rankingseizoen 2022/2023 afgetrapt met de eerste ranking.
In totaal deden er maar liefst 44 DSWN-spelers en speelsters mee.
Van de ruim 20 heren A kwamen er 9 tot minimaal de laatste 64.  Ivo Leeksma, Marco de Kreij en Tom van den Hoogen strandden bij de laatste 32 en de beste DSWN-er in deze categorie was Rob Rietveld met een 9de plaats.
Bij de dames vandaag geen al te beste prestatie. Astrid en Samantha strandden bij de laatste 32, waarbij Astrid verloor van Priscilla met 3-0. Helaas ging Priscilla zelf bij de laatste 16 zitten.
Bij de heren B 12 spelers, waarvan er 5 de laatste 64 haalden. Voor Antony Holstein, Beau Ravestein, Gijs Zuiderwijk en Martin Verhoeve hield de strijd hier op.  Robin Jannsen haalde als enige de laatste 32, maar dat was ook zijn eindstation.
Helaas waren er wening meisjes dit keer. Hierdoor hebben de meisjes mee gegooid bij de jongens, maar natuurlijk wel een eigen meisjesfinale. Hierin verloor Daphne Camijn nipt, maar toch een mooie 2de plaats en een brede glimlach op het podium.

Bij de aspiranten ook maar 1 DSWN speler. Keano van Deventer zette echter wel een knappe prestatie neer, want hij werd 3de.
Bij de junioren alleen Joshua en Quinten, maar die haalden beiden na de poules de winnaarsronde niet.
In de verliezersronde werd Quinten 9de, maar Joshua won deze verliezersronde, dus toch nog een paar hele mooie overwinningen voor hem.

Bij de paradarters geen staande spelers meer, want Michel van den Hengel is helaas nu ook een rolstoelspeler. Dit was zijn eerste toernooi in een rolstoel.

Best zwaar voor hem deze overstap, maar hij komt er wel en zou best eens een grote concurrent voor Arie kunnen worden. In zijn eerste toernooi al door na de poule, en gewoon een 5de plek.
Dit toernooi was voor Arie niet al te moeilijk. In de poule alles gewonnen.  In de kwartfinale en halve finale een 3-0 en alleen in de finale 1 leg tegen. Dus de eerste titel is weer binnen.

Ook waren er dit keer weer een paar spelers van Arie’s dartclub bij, die eens kwamen kijken of het paradarten, of darten bij de special iets voor hen is, en ze waren allemaal erg enthousiast. Dus hopelijk zien we ze bij de volgende rankings weer terug.