William Hill World Championship

Op dinsdag 15december 2020 start de PDC WK weer.
Vandaag is de loting gedaan en voor de DSWN-spelers die zich geplaatst hebben zijn de volgende partijen uit de koker gekomen. Maik Kuivenhoven mag het opnemen tegen Matthew Edgar en Dirk van Duijvenbode tegen de kersverse jeugdkampioen Bradley Brooks. Jeffrey de Zwaan stroomt door zijn positie op de ranglijst pas in de tweede ronde in. Hij mag het daarin opnemen tegen de winnaar van Ryan Searle en de Amerikaan Danny Lauby.
We hopen dat deze mannen het ver gaan redden in het WK.

Players Championship finals 2020

We zijn weer goed vertegenwoordigd bij dit toernooi.
Dirk van Duijvenbode mag het in de eerste ronde opnemen tegen William O’Connor. In een goede partij wint Dirk met 6-4, dus door naar morgen. Maik Kuivenhove moet het opnemen tegen Damon Heta, die in blakende vorm verkeerd. Maik heeft dan ook geen kans, en verliest met 6-1. Jeffrey de Zwaan is de derde DSWN-er. Hij moet het opnemen tegen Darren Webster. In een solide partij neemt hij al snel een 5-1 voorsprong, maar de matchdart om het af te maken wordt gemist. Webster komt terug tot 5-3, maar dan maakt Jeffrey het netjes af en wint met 6-3 en mag morgenmiddag dus ook weer aan de bak.
In de 2de ronde moest Jeffrey het opnemen tegen Wayne Jones, en dag deed hij met verve. Het begin was moeizaam, maar met een gemiddelde van 101,17 en een finish% van 62,5 % wint hij met 6-4.  Dirk moest het opnemen tegen Niels Zonneveld. Altijd lastig spelen tegen een landgenoot. Hij kwam goed uit de startblokken en kwam met 4-0 voor. Toen kon Niels pas wat terug doen,  Maar verder dan 1 leg kwam hij niet. Dirk pakte met zijn 5de matchdarts een 6-1 overwinning.

Vanavond moeten ze al weer aantreden voor de volgende ronde, de laatste 16. Jeffrey moet het dan opnemen tegen Michael van Gerwen, en Dirk tegen Luke Woodhouse. Dirk ging als een speer van start en kwam met 8-0 voor voordat Luke zijn eerste, en tevens laatste leg kon pakken. Met een gemiddelde van 99,5  en 45 % op de dubbel won hij dus met 10-1. Jeffrey gooide net wat te wisselvallig om het Michael echt moeilijk te maken. Hij kon bij blijven, maar niet meer dan dat.  Wel zo nu en dan een uitschieter, met onder andere een 142 finish, maar Michael breken lukte alleen op momenten dat Michael en minimaal 2 breaks voor stond. Jammer, maar met een average van 91,79 en 36,84% op de dubbels zeker geen slechte partij. Dus met dit gevoel naar het WK. Dirk moet het bij de laatste 16 nu dus opnemen tegen Michael. Hopelijk kan hij hem beter onder druk zetten.
Dirk begon goed, namelijk met een break, en omdat de volgende 2 legs ook breaks waren, en Dirk als eerste zijn eigen leg hield, kwam hij met 3-1 voor. Maar toen ging Michael een tandje bijschakelen en liep uit naar 6-3. Dirk bleef mee doen, maar juist op de momenten dat het nodig was miste hij wat cruciale dubbels. Ondanks een gemiddelde van 103,26 en een finish% van 45,45 verloor hij toch met 10-5. Zijn tegenstander gooide dan ook een gemiddelde van 109,42 en 42, 86 % op de dubbels. Weer een 5de plaats en een stijging van een paar plaatsjes op de Order of Merit. En hopelijk toch een goed gevoel voor het WK over een paar dagen.

Dirk van Duijvenbode bij de Grand Slam of Darts

Dirk zit bij dit toernooi in de poule met Peter Wright, Ian White en Devon Petersen.
In de eerste wedstrijd van de poule moet hij het opnemen tegen Peter Wright.  In deze poule des doods de zwaarste tegenstander. Met een gemiddelde van bijna 93 verslaat hij Peter Wright met 5-4. Dus een goed begin.
helaas ging zijn 2de partij een stuk minder. De scores waren nog best goed, maar op moment van het finishen ging het niet goed meer. en de tegenstander, Devon Petersen was effectief op het juiste moment. Een gemiddelde van ruim 98 en een finishpercentage van 50% klinkt dus leuk, maar resulteerde wel in een verlies met 5-2. Dus moet de 3de partij tegen Ian White op donderdag gewonnen worden om door te gaan in deze poule. Maar Dirk trof een ontketende Ian White, die zijn eigen kansen open wilde houden. Ian won met 5-1 met een gemiddelde van ruim 108 en 100 % op zijn dubbels met oa een 132 finish voor de wedstrijd. En dat betekend dan ook meteen de uitschakeling voor Dirk.

European Darts Championship 2020

Er zijn 3 DSWN-ers die zich voor dit toernooi geplaatst hebben.
Jeffrey mocht de spits afbijten.  Hij moest tegen de op dit moment in topvorm verkerende Jose de Sousa.
Helaas begon Jeffrey erg slecht en kwam al snel met 3-0 achter, Met in leg 2 een 9-darter. Toen eindelijk een legje voor Jeffrey om terug te komen tot 3-1. Helaas gingen de volgende 2 legs weer naar Jose. Jeffrey kwam nog goed terug tot 5-3 met een 15 en 14 darter, maar nadat Jose 2 matchdarts miste, miste Jeffrey ook 2 pijlen om 5-4 te maken, waarna Jose de Sousa het afmaakte.
de volgende speler was Dirk van Duijvenbode, die het op moest nemen tegen zijn landgenoot en vriend Danny Noppert. Altijd moeilijk, maar omdat Danny absoluut niet thuis gaf kon Dirk eenvoudig winnen met een average van 98,02 en bijna 43 % op zijn dubbels.
De laatste van het trio was de debutant op het EK, Maik Kuivenhoven. Hij had het niet getroffen met zijn tegenstander, de nummer 6 van de order of merit, Nathan Aspinal. Ze begonnen beiden niet best, en vooral de dubbels waren duur. Nathan pakte leg 1, maar Maik kwam terug naar 1-1. Daarna kon Nathan uitlopen naar 3-1,maar Maik gaf niet op en pakte weer een leg om bij de break op 3-2 achter te staan. Aspinal kwam beter uit deze pauze en pakte 2 legs op rij, waarna Maik toch nog terug kon komen tot 5-3, maar helaas maakte Aspinal het af en won met 6-3

Bij de laatste 16 moest Dirk het opnemen tegen Michael Smith. Geen eenvoudige opgave. Dirk begon goed, maar in leg 7 en 9 werd hij gebroken, waardoor hij met 6-3 achter kwam. Hij brak meteen terug, maar de achterstand bleef steeds die ene break, die hij echter in leg 16 goed maakte. Daarna maakte hij het knap af en won met 10-8, waardoor hij morgen de kwartfinale mag spelen.
Hij moest het in deze partij opnemen tegen Johny Clayton, maar in zijn ogen vooral tegen het publiek, waar hij niet mee om kon gaan.  Hij kon het in het begin ondanks dat nog bijbenen, en tot 4-4 gelijk blijven. Maar daarna was het helemaal gedaan en pakte hij geen leg meer. De wedstrijd ging met 10-4 naar Clayton.  Die gooide ook niet echt een super partij, maar profiteerde goed van de offday van Dirk.

European tour 3 Sindelfingen

Momenteel wordt in Duitsland de European tour gegooid.
Helaas is het geen Nederlander gelukt zich gisteren via de kwalificatie alsnog te plaatsen.
Vandaag dan de eerste ronde van het toernooi.
Maik van Kuivenhoven mocht de eerste wedstrijd van het toernooi gooien, en won met 6-4 van Jonathan Worsley. In de volgende ronde mag hij het nu opnemen tegen Daryl Gurney. In deze wedstrijd gooide Maik een gemiddelde van 96,15 en een finishpercentage van 60 %.  Hij won met 6-5 met een mooie 11-darter in de laatste leg. Dus nu op weg naar ronde 3.

En hij gaat gewoon door. Bij de laatste 16 wint hij na een moeizaam begin vrij overtuigend met 6-3 van Glen Durrant . Het lijkt erop dat de 170 finish in de 3de leg een kantelpunt was. Later op de dag dus door bij de laatste 8.In deze ronde moest hij het opnemen tegen Ian White. Hij komt al snel met 3-0 achter,  Via 1-3 en 1-5 komt hij nog knap terug tot 4-5. Helaas mist hij 4 darts om 5-5 te maken, waarna Ian te wedstrijd beslist. 4-6

Nieuwsarchief

Internationaal nieuws

  • WDF
  • Error

RSS Error: A feed could not be found at http://www.dartinfo.nl/index.php?option=com_ninjarsssyndicator&feed_id=1&format=raw. A feed with an invalid mime type may fall victim to this error, or SimplePie was unable to auto-discover it.. Use force_feed() if you are certain this URL is a real feed.