Bliksem darttoernooi 2023

Zondag 1 oktober organiseert de Goudenregenbar weer het Bliksem Darttoernooi (301, 3 wedstrijden per poule)
Tot 50 inschrijvingen doneert de Goudenregenbar €500 euro aan het KWF, bij meer dan 50 inschrijvingen zelfs €750. €15 pp om mee te doen, inschrijfgeld is tevens de prijzenpot.
Aanvang om 14:00 uur, deuren gaan open om 13:00 uur.
Inschrijven via pb of aan de bar. Delen is lief en meedoen is helemaal top!
#marcelblik

Kan een illustratie zijn van de tekst 'GOUDENREGENBAR SPONSORT PRYZENPOT: €500 <50 50 INSCHUVINGEN 750 > 50 INSCHUVINGEN ZONDAG OKTOBER AANUANG 14.00 UUR BROODJES& SNACKJES vOL OP BLIKSEM DE ALSDE ALS DART toernot INSCHRYF GELD €15 NΔOR HET KWE 301 TOERNOOI WEDSTRYDEN PER POULE'

PDC Development tour en Jeugd WK

Afgelopen weekend stonde er voor de jeugdspelers nog 4 Developmenttoeren en voor degene die zich zou plaatsen een jeugd WK op het programma.
Aan de developenttoeren werd deelgenomen door Bradly Roes, Keanu en Marvin van Velzen, Joshua Adriaanse en Angelo van Deventer.
Op vrijdag tour 21 en 22, waarbij Keanu in beiden de laatste 64 haalde. Bradly haalde in tour 22 de laatste 32, waar hij verloor van Daan Bastiaansen.  Op zaterdag in tour 23 weer een [lek bij de laatste 64 van Keanu, en in tour 24 zelfs een mooie plek bij de laatste 16, waar hij nipt verloor.

Bradly was de enige die zich had weten te plaatsen voor het Jeugd WK op de zondag. Hij zat in een poule met Charlie Manby en Henry Coates.  Hij zat er in beide wedstrijden dichtbij, maar kon helaas niet winnen, dus derde in de poule en uitgeschakeld voor de knock out. Maar als je niet helemaal fit bent is het niet eenvoudig je normale niveau te halen. Hopelijk volgend jaar weer, en dan met meer spelers op het jeugd WK. boys

PDC Women’s series 13 tm 16

Een nieuw seizoen voor de dames, en dus gaan Astrid en Priscilla zich weer proberen te plaatsen voor het eindtoernooi.

In event 13 verloor Astrid helaas nipt van Stacey Ellis. Priscilla ging het een stuk beter af. Zij haalde de laatste 8 na overwinningen op Josie Paterson, Trina Gulliver, Casey Gallagher en Vicky Prui,. Helaas was in de kwartfinale Aoife McCormack met 5-4 net te sterk voor haar.
In Event 14haalden beiden de laatste 32. Astrid won van Amy Grant, maar verloor nipt van Katie Sheldon. Priscilla won van Donna Gleed, Adriana van Wijgerden en verloor van Lisa Ashton.
In Event 15 Won Astrid haar eerste wedstrijd van Karen Webber, maar verloor van Aoife McCormack in de volgende ronde. Priscilla kwam tegen Tracy North met 2-0 voor, maar verloor helaas met 4-3.
In Event 16 ging het gelukkig weer beter Astrid haalde de laatste 64 na een overwinning op Adriana, en verloor nipt van Kristy Hutchinson. Priscilla won 5 achtereenvolgende wedstrijden, maar kwam in de kwartfinale haar landgenote Aileen de Graaf tegen. Priscilla begon goed, maar helaas werd Aileen aan het einde van de match wat sterker, en won nipt met 5-4.

Diverse resultaten van DSWN-ers bij de PDC

Afgelopen weekend waren er de players championships 15 en 16.
Hieraan deden Dirk, Raymond, Jeffrey en Maik mee.
In PC 15 een plaatst bij de laatste 64  voor Jeffrey, die in dide wedstrijd met 6-3 van Ryan Searle verloor. Dirk kwam een ronde verder en verloor met 6-4 van Ian White.
In PC 16 haalde Jeffrey weer de laatste 64. Hij verloor daarin kansloos met 6-1 van Cameron Menzies.
Dirk haalde dit keer de laatste 8 en moest in de kwartfinale zijn meerdere erkennen in Ryan Joyce (6-4).
Voor Maik en Raymond helaas beide toernooien geen goed resultaat.

Direct hierna volgde de Developmenttour. Hierin speelden dit keer Bradly Roes, Angelo van Deventer, Joshua Adriaanse, en Marvin en Keanu van Velzen.
In DT 16 een mooie finaleplaats voor Bradly, die in het begin goed meekon met Luke Littler, maar in het verloop van de partij toch zijn meerdere in hem moest erkennen (5-2)


In DT17 was er weer een mooi resultaat voor Bradly. Hij haalde de halve finale waarin hij nipt verloor van Reece Colley.


In DT 18 was Bradly weer de beste DSWN-er, dit keer met een plek bij de laatste 32.
In DT 19 hetzelfde resultaat.
Dt 20 haalde Keanu de laatste 64 en Bradly de laatste 16, waar hij met 4-2 verloor van Wessel Nijman.
In goed weekend dus voor Bradly, en helaas waren de resultaten van de andere spelers wat minder. Dus de gaan terug naar het trainingsbord om volgende keer ook weer wat verder te komen, want soms zaten ze er echt dicht bij.

Na dit weekend was het de beurt aan Raymond en Dirk tijdens de World Matchplay.
Raymond moest het in zijn eerste wedstrijd opnemen tegen Ryan Searle, die momenteel zeer goed in vorm is. Het werd dan ook een moeilijke partij voor Raymond. Hij kwam nog wel met 1-0 voor door zijn eigen leg te behouden, maar in leg 3 werd hij voor de eerste keer gebroken, en in leg 7 alweer, zodat hij al met 5-2 achter kwam. Deze klap kwam hij niet meer te boven en hij verloor met 10-4 met een gemiddelde van ruim 15 punten minder dan zijn tegenstander.
Dirk kreeg Kim Huijbrechts als tegenstander.
Het werd een spannende partij, Ze begonnen beiden ongeveer even sterk, en na een break volgde eigenlijk steeds snel een rebreak. Er werden vooral veel darts op de finishes en dubbels gemist door beiden. Op 9-8 mist Dirk een matchdart op D 14 en Kom maakt weer gelijk. Dan houdt Kim weer zijn eigen leg met krijgt op de stand van 10-9 2 matchdarts, die hij gelukkig voor Dirk ook mist. Gelukkig gooit Dirk de dubbel wel. Met een break komt hij met 11-10 voor en momdat Kim weer 2 darts mist om 11-11 te maken kan Dirk de partij alsnog met 12-10 winnen. Dit is dus echt door het oog van de naald.
In de volgende ronde is Luke Humphries de tegenstander. Dirk begint goed en komt met 3-0 voor, door direct een break te plaatsen.  Maar Luke komt snel terug tot 3-2. daarna volgen voor beiden 4 braks op rij. Bij een 5-4 voorsprong mist Dirk 5 darts op de dubbel, en dus komt Luke voor het eerst weer op een gelijke stand. (5-5). Dirk loopt weer weg via 8-5, en 9-6 en 10-7 met onder andere een 10-darter. Maar dan komt Luke terug tot 10-10 nadat Dirk in leg 20 nog een matchdart mist. Om leg 21 te winnen gooit hij nog een 170 finish, dus de hoop op een goede afloop groeit weer. Maar dan volgt er een hele slechte leg van Dirk en kan Luke weer gelijk komen. Dirk houdt ook zijn eigen leg en nar weer een super slechte leg van Dirk en een 12 darter van Luke wordt het 12-12.  Dan voel je al bijna aankomen dat hij het weer niet af gaat maken. En ja hoor, de volgende 2 legs van Dirk zijn echt niet best. En als Luke in de 26e leg uitgooit staat Dirk nog niet eens op een finish. De wedstrijd leek voor hem net wat te lang.

Interweteen European darts (European tour 10)

Voor dit toernooi hadden Dirk en Raymond zich geplaatst.

Raymond moest in ronde 1 starten. Zijn tegenstander was George Killington, die hij vrij eenvoudig met 6-3 versloeg. Vooral zijn dubbels liepen goed.
In ronde 2 kwamen zowel Dirk als Raymond in actie.
Raymond won van Michael van Gerwen met een mooie 6-3, en 85,7 % op de dubbels.
Dirk moest het opnemen tegen Andrew Gilding. Hij won overtuigend met 6-2 met een gemiddelde van 100,67.
Bij de laatste 16 werd Dimitri de tegenstander van Dirk. Het werd een whitewash voor Dirk met een gemiddelde van 107, 36 en 60 % op zijn dubbels. Raymond kreeg Ryan Searle als tegenstander. Met een zware partij, waarvan de tegen Searle eigenlijk altijd wel verzekerd bent, won Raymond met 6-5 met een gemiddelde van 100,89 en 50 % op zijn dubbels.
In de kwartfinale was Joe Cullen met 6-4 net te sterk voor Raymond, die 1 pijl miste op D7, en de beurt erna nog 2 op D2 om 5-5 te maken.
Dirk moest tegen de nummer 1 van de wereld Michael Smith. In een niet al te beste partij kreeg Dirk 2 matchdarts om met 6-2 te winnen, maar die miste hij. Uiteindelijk won hij toch nog met 6-4.
Bij de laatste 4 een gelijk opgaande wedstrijd tegen Joe Cullen die hij afsloot met een 78 finish in 2 darts, die hem een 7-6 overwinning opleverde.
In de finale werd Luke Humpries de tegenstander.
Dirk kreeg 3 pijlen voor een 4-2 voorsprong maar benutte die niet.
Ook nog 3 pijlen voor een 5-3 voorsprong, maar ook die waren niet aan hem besteed.
Hij kwam zelfs met 5-4 achter, maar kon terug komen tot 5-5.
De 11de leg was een leg met een mooie 161 finish. Dus weer een 6-5 voorsprong. En er kwam ook nog een 7-5 voorsprong, dus nog 1 goede leg nodig. Maar helaas, die kwam er niet echt meer. Dirk miste meerdere matchdarts, waardoor hij toch nog met 8-7 verloor. Dus niet die eerste titel, waar hij zo naar uitziet, omdat de ban dan vaak gebroken is voor nog meer overwinningen.

Dus nu op naar de World Matchplay, waar beide heren ook weer aan de oche mogen verschijnen.

Nieuwsarchief

Internationaal nieuws

  • Error
  • Error

RSS Error: A feed could not be found at `http://www.dartswdf.com/feed/`; the status code is `404` and content-type is `text/html; charset=UTF-8`

RSS Error: WP HTTP Error: De opgegeven URL is ongeldig.