In navolging van de NDB stelt DSWN de wintercompetitie seizoen 2020-2021 uit tot 1-1-2021

Beste leden van DSWN,

De NDB heeft besloten om de landelijke competities en het NDB rankingcircuit uit te stellen tot 1 januari 2021.
Daarnaast adviseert de NDB aan de lidorganisaties om hetzelfde te doen voor de regionale competities.

Het bestuur van DSWN heeft na spoedoverleg besloten om het advies van de NDB over te nemen. Ook hebben wij besloten om de voor dit seizoen betaalde contributie terug te betalen in de loop van september 2020. Als er na 1 januari 2021 een competitie georganiseerd kan worden, zal deelname hieraan gratis zijn.
Wij zijn het met de NDB eens dat het onder de huidige omstandigheden niet mogelijk is om op een eerlijke en sportieve wijze onder dezelfde omstandigheden met elkaar te darten. Een andere belangrijke reden is jullie gezondheid, de gezondheid van jullie families en alle andere mensen om jullie heen. Laten we juist in deze tijd denken aan datgene wat nu echt belangrijk is en daarom vragen we om solidariteit en begrip.

Tot slot: Er is ook al heel veel wel mogelijk in de horeca. Een potje darten kan en mag alweer sinds juli.
Wij hopen dat onze leden nog wel aan (recreatief) darten toekomen waarbij te denken valt aan kleinere toernooien of teamavonden op één locatie.
Let wel, in alle gevallen onder veilige en toegestane omstandigheden.

Het volledige bericht van de NDB is hier na te lezen.

Met vriendelijke groeten,
Bestuur DSWN

Golden Oldies stoppen, helaas!

Bij deze willen we het bestuur van DSWN hartelijk bedanken voor 41 hele leuke competitie jaren!
Jammer genoeg moeten we er mede door Corona mee ophouden. Het wordt voor dit oude team wat link om te blijven darten.

We waren blij verrast toen we vorig jaar in het zonnetje gezet werden door Nathalie ten Berge en Rob Schoonebeek namens jullie!

Bij deze willen we ook de Goudenregen Bar bedanken en in het bijzonder Marius, die onze laatste dart jaren zo goed voor ons gezorgd heeft en alle teams, waar we tegen gespeeld hebben en veel succes wensen in het nieuwe seizoen!

Golden Oldies, Thea, Gerard, John, Piet en Marion

Jeffrey de Zwaan op World Matchplay

Na een lange coronastop en voor hem ook nog een operatie mocht Jeffrey op zondag aantreden tegen Glenn Durrant op de World Matchplan. Wel met camera’s, maar helaas voor een lege zaal. Je moet het maar kunnen.

Ondanks een goed begin kon Jeffrey het niet bolwerken. Met een average van 96,71 en 3 uit 10 op zijn dubbels, verloor hij met 10-3 van Glen, die een average had van 106,93 en 40 % op de dubbel.

Nu dus weer terug naar het trainingsbord om uren te maken en volgende keer sterker terug te komen.
Door dit resultaat is hij helaas ook geen 2de Nederlander meer in de order of merit.

Duidelijkheid voor dartssport (ndbdarts.nl)

Per 1 juli zijn er in Nederland weer een aantal belangrijke versoepelingen doorgevoerd in de corona-aanpak. Zo zijn binnen- als buitensport weer toegestaan. Sportkantines zijn weer open en de aan de horeca verbonden sporten zoals darts en biljarts zijn overal in Nederland toegestaan.

Er was even enige onduidelijkheid na aanleiding van de modelnoodverordening die door alle veiligheidsregio’s is overgenomen. Hierin staat namelijk letterlijk dat 1,5 meter afstand moet worden gehouden als dat een normale sportbeoefening niet in de weg staat. Als voorbeeld worden vervolgens bowlen, biljarten, darten en bridge genoemd.

Na overleg met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport blijkt dat ook voor darten en biljarten geldt dat wij op een normale wijze onze sport moeten kunnen beoefenen. Natuurlijk blijft daarbij de 1,5 meter afstand gelden als basisregel. Maar net als bij andere sporten mag tijdens de beoefening van de sportactiviteit, hiervan afgeweken worden om een normale sportbeoefening mogelijk te maken. Met andere woorden, tijdens een potje darten of biljarten mag je binnen 1,5 meter van elkaar komen indien dat niet anders kan. Voor en na het darten of biljarten geldt net als bij alle andere sporten dat iedereen gewoon 1,5 meter afstand moet houden van elkaar. Sportbeoefening in de horeca dient wel altijd in overleg met de uitbater te gebeuren. Die is immers verantwoordelijk als de NVWA of een BOA komt inspecteren.

Ook is belangrijk te vermelden dat tijdens alle sportbeoefeningen het landelijk sportprotocol van NOC*NSF gevolgd moet worden en tijdens darten of biljarten het sport specifieke protocol.

Goed nieuws dus voor de biljart- en dartsport. De NDB, KNBB en NOC*NSF zijn blij dat de intensieve lobby van de afgelopen weken nu het gewenste resultaat oplevert. Samen met onze lidorganisaties, districten en regionale bonden kunnen we ons nu echt gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen, waarin normale darts- en biljartwedstrijden mogelijk zijn.

“Natuurlijk is deze verduidelijking goed nieuws. Hier hebben we ons best voor gedaan. Wel wil ik benadrukken richting alle darters en uitbaters dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid moet nemen zodat we op een veilige en verantwoordelijke manier met elkaar kunnen darten en kunnen blijven darten. Het coronavirus is nog altijd aanwezig dus let een beetje op elkaar en daar waar het kan probeer de 1,5 meter maatregel zo goed mogelijk te handhaven. Indien je als horecagelegenheid nog aanvullende vragen hebt, neem dan zeker contact met ons op. Wij helpen graag”, aldus NDB directeur Paul Engelbertink.

Mocht je nog vragen hebben of zijn er nog problemen doordat je gemeente de noodverordening anders interpreteert neem dan zeker contact met ons op. U kunt u ons bereiken op 030 – 2081 180 of via info@ndbdarts.nl.

bron: ndbdarts.nl

Inschrijving wintercompetitie 2020-2021 geopend!

Beste leden,

Zoals reeds eerder gecommuniceerd, is de stand van de eerste helft van de wintercompetitie seizoen 2019-2020 de eindstand en deze staat inmiddels online. Promotie en degradatie vinden plaats conform het wedstrijdreglement van D.S.W.N. versie september 2019 artikel 19 met uitzondering van de nacompetitie. De nacompetitie is als gevolg van het coronavirus komen te vervallen. De nummers 11 en 12 van de eredivisie en eerste divisie en de nummers 2 van de eerste en tweede divisie blijven hierdoor in dezelfde divisie.

De inschrijving voor de wintercompetitie seizoen 2020-2021 is per heden geopend en zal op 31 juli 2020 sluiten. Als gevolg van het coronavirus zijn veel bedrijven, waaronder de horeca, in grote financiële problemen gekomen. Om onder andere de speelgelegenheden van D.S.W.N. te steunen hebben wij besloten om de contributie voor de wintercompetitie seizoen 2020-2021 éénmalig te verlagen van € 50,- naar € 25,- per lid. Alle leden zijn deze contributie weliswaar individueel verschuldigd aan D.S.W.N. maar wij weten uit ervaring dat in veel gevallen de speelgelegenheden de contributie van de bij hun spelende teams sponsoren.
Teams die zich inschrijven voor de wintercompetitie seizoen 2020-2021 moeten er rekening mee houden dat de uitwedstrijden mogelijk niet op de eigen thuisavond gespeeld kunnen worden.
Wij zullen ons uiterste best doen om alle teams zoveel mogelijk op hun eigen thuisavond te laten spelen, helaas is dit echter niet altijd mogelijk.

De uitvoering van de wintercompetitie seizoen 2020-2021 zal gebeuren aan de hand van de laatste versie van het “Protocol verantwoord Darten”, welke te vinden is op www.dswn.nl.
Let wel: er mag pas gedart worden in welke vorm dan ook op het moment dat het kabinet het besluit heeft genomen dat het is toegestaan!

Met vriendelijke groeten,
Bestuur D.S.W.N.

Nieuwsarchief