In memoriam Remco Ros

Vrijdag 14-05-2021 heeft ons het zeer droevige nieuws bereikt dat Remco Ros is overleden.

Remco (Rood, Rooie) was een grote bekende in de dartwereld samen met zijn vader Wim.
Hij speelde o.a. bij de Haagse LaCo Heren, Entertainer Diplomats en de Brothers.
De laatste jaren gooide hij niet meer, hij was er klaar mee mede door gezondheidsproblemen.

Donderdag 20 Mei zal de plechtigheid plaatsvinden bij crematorium Ockenburgh om 11 uur.
U kunt de plechtigheid bijwonen met inachtneming van de coronaregels.

Ockenburghstraat 21
2553 AA Den Haag

Het bestuur van DSWN wenst alle nabestaanden heel veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verlies.

Super Series 3

Inmiddels zijn we aangekomen bij de 3de reeks in de superseries, dus de toernooien 9 tm 12.
De volgende DSWN-spelers zullen hier aan mee doen:
Dirk van Duijvenboden, Maik Kuivenhoven, Raymond van Barneveld, Lorenzo Pronk, Vincent van der Meer en Ryan de Vreede.
Op de eerste dag was het geen goed begin. Alle 6 deze spelers verloren in de eerste ronde, maar Maik, Raymond en Dirk wel met een goed gemiddelde van ruim boven de 95, maar niet genoeg voor de winst.

Gelukkig was dag de een stuk beter. Alleen Lorenzo verloor bij de laatste 128, maar hij moest het dan ook opnemen tegen de jarige MvG. De laatste 64 was het eindstation voor Ryan (2-6) ten Adam Hunt en Dirk (2-6) tegen Dimitri van den Bergh. Vincent struikelde bij de laatste 32  met 6-4 tegen William Borland. Maik haalde knap de laatste 16 door overwinningen op achtereenvolgens Tede Evetts, Luke Humphries (die gisteren nog de finale haalde) en Adam Hunt. Helaas verloor hij met 6-3 van Steve Lennon. Raymond won nog een wedstrijd meer. Hij versloeg op weg naar de laatste 8 Martijn Kleermakers, Jamie Hughes, Brendan Dolan en Nathan Aspinal. Helaas was het bij de laatste 8 op en daar verloor hij dan ook van Aaron Beeney.
Morgen weer een dat met hopelijk weer mooie resultaten.

Op de derde dag een mooi resultaat, maar helaas niet voor iedereen.  Maik verloor in de eerste ronde met 6-1, terwijl Lorenzo maar 1 legje meer pakte. Ryan en Vincent verloren nipt met 6-5. Raymond en Dirk wonnen en haalde dus de laatste 64. Helaas moest Raymond zich terug trekken, omdat hij zich niet lekker voelde. Hopelijk is hij morgen weer hesteld. Dirk had vandaag een top winnende reeks tegen achtereenvolgens David Evans, Jelle Klaasen, Jeff Smith, Krzystof Ratajski, Scott Mitchell en Andy Boulton. Hierdoor stond hij in de finale, waar hij het op moest nemen tegen onze landgenoot Martijn Kleermaker.  Een all Dutch final dus. Het was een gelijk opgaande strijd, maar aan het einde moet er een winnaar zijn, en dat was Dirk met 8-6 met beide een average van in de 92. De eerste PDC ranking titel voor Dirk is een feit. 

Nu morgen nog allemaal een dagje lekker knallen voor hopelijk nog zo’n mooi resultaat.
Helaas kan Raymond deze dag niet spelen, maar we houden natuurlijk nog genoeg toppers over.  In de eerste ronde sneuvelt alleen Lorenzo, door een 6-4 verlies tegen Davy Proosten.  De laatste 64 is vandaag het eindstation voor Maik. In een goede partij verliest hij met 6-4 van Scott Mitchell.  Bij laatste 32 is het gedaan voor Vincent en Ryan die respectievelijk verliezen van Simon Withlock en Mike de Decker. Dirk neemt bij de laatste 16 wel de horde Mike de Decker (6-3) en bij de laatste 8 wint hij met maar liefst 6-0 van Simon Withlock. In de halve finale was Robert Thornton zijn tegenstander, en die wist hij met 7-4 te verslaan. Dus voor de 2de dag op rij in de finale, een prestatie op zich. Maar als je daar dan staat wil je natuurlijk ook winnen. Door helaas een niet zo sterk begin loopt hij al snel achter de feiten aan, en helaas kan hij het net niet meer goed maken en verliest na een beslissende leg met  8-7.  Maar wat een topserie voor Dirk.

PDC Super Series 2

En weer 4 dagen van Superseries te weten 5 tm 8
De eerste dag verliep voor de DSWN-deelnemers niet al te best.
In de eerste ronde verloor Raymond met 6-4 van Mervyn King, Jeffrey met 6-5 van Derk Telnekes, Lorenzo met 6-0 van Madars Razma en Maik met 3-6 van Boris Krcmar. Alleen Dirk won zijn wedstrijd, en wel met 6-0 van Mickey Mansell.
Bij de laatste 64 won hij met 6-3 van Darren Webster, en de ronde erna met 6-2 van Kirk Shephard. Bij de laatste 16 was hij met 6-5 net te sterk voor Mensur Suljovic. In de kwartfinale was Alan Soutar net te sterk voor hem 5-6.
Op woensdag alweer dag 2. Ook nu niet echt vrolijk nieuws te melden. Raymond verloor in ronde 1 van Luke Humphries met 6-4, Lorenzo met 6-5 van Adam Hunt en Maik met 6-3 van Bradley Brooks. Jeffrey won met 6-2 van Max Hopp, maar verloor de ronde erna met 6-4 van Ricky Evans. Ook dit keer was Dirk weer de beste DSWN-er. Hij won achtereen volgens van Alan Tabern (6-2), Gary Anderson (6-1), Devon Petersen ( 6-3) en Karel Sedlacek (6-3). Bij de laatste 8 leek het echt op, want in die wedstrijd was het niveau een stuk lager, en die verloor hij dan ook met 6-2.
De derde dag, Was het voor Lorenzo, Jeffrey en Dirk na de eerste ronde al weer klaar door verliespartijen tegen respectievelijk Kirk Shephard (2-6), Gabriel Clemens (5-6) en Aaron Beeney (5-6). Raymond kwam een ronde verder door een overwinning op Matthew Edgar. Maar in de 2de ronde was Darius Labanauskas veel te sterk voor hem. Maik won achtereenvolgens van Devon Petersen, Alan Soutar en Boris Koltsov, dus een goede reeks. Bij de laatste 16 verloor hij met 6-2 van zijn landgenoot Vincent van der Voort.
Dag 4 was een heel ongelukkige dag voor de DSWN-ers. Lorenzo verloor bij de laatste 128 van Krzystof Ratajski, en Raymond van Ryan Searl. Raymond moest toen schrijven bij de partij van Jeffrey tegen Zoran Lerchbacher. Helaas ging dat niet helemaal goed en ging hij onderuit. Gelukkig hoefde hij niet mee naar het ziekenhuis, maar leek het alleen een probleem met zijn suiker. Jeffrey verloor nipt met 6-5. Zoran checkt in 14 darts, met Jeffrey op 60 na 12 darts. Dirk won van Martin Lukeman met 6-2 door het winnen van 6 legs op rij. Maik won van Lisa Ashton met dezelfde cijfers. Bij de laatste 64 liepen de laatste 2 mannen ook tegen een verliespartij aan. Dirk verloor met 6-4 van Lewis Williams en Maik kon de 5-1 voorsprong tegen  Jason Lowe niet in winst omzetten.

PDC UK Open

Afgelopen dagen mochten maar liefst 6 DSWN-ers mee doen aan de UK open. Een leuk toernooi, waar niet geseed wordt, maar gewoon lekker iedere keer weer geloot.

In Ronde 1 moesten Ryan de Vreede en Lorenzo Pronk al spelen.  Helaas verloren zij beiden. Ryan met 6-1 van Peter Hudson, en Lorenzo met 6-2 van Jason Heaver.
In Ronde 2 was het de beurt aan Maik Kuivenhoven en Raymond van Barneveld. Maik won knap met 6-4 van Rusty Jake Rodriguez, en Raymond verloor met 6-3 van Alan Soutar, die de laatste maanden goed op dreef is.
In ronde 3 dus alleen nog Maik, die daar met 6-1 verloor van Brendan Dolan.
In ronde 4 komt de top 32 erbij, dus voor DSWN ook Dirk van Duivenbode en Jeffrey de Zwaan. Jeffrey verloor met 10-5 van Devon Petersen, en Dirk won in een spannende partij met 10-9 van Gary Anderson met een average van 101.
Bij de laatste 32 moest Dirk het opnemen tegen Jonny Clayton, die al een paar maanden mooie dingen laat zien. Ook vandaag tegen Dirk. Jonny gooide een gemiddelde van 108,4, en omdat Dirk net niet een stapje extra kon doen (average 99,1) verloor Dirk met 10-3. Maar toch weer een goed resultaat.
En nu weer even allemaal naar huis, en dan snel weer terug voor de volgende series wedstrijden.

PDC super series 1

Op dit moment worden de eerste 4 dagen gespeeld van de protour.
Hier doen dit keer 5 DSWN-ers aan mee.
De eerste dag was niet echt succesvol. Alleen Dirk van Duijvenbode kon een wedstrijd winnen. Hij won met 6-1 van Martin Atkins. Bij de laatste 64 won hij met dezelfde cijfers van Jesus Noguera. Helaas bij de laatste 32 was Krzystof Ratajski met 6-2 te sterk voor hem. Maik Kuivenhoven verloor in een goed gestarte partij van een ontketende Jonny Clayton met 6-3, Lorenzo Pronk met 6-2 van Kirk Sheppard, Jeffrey in een beslissende leg van Mensur Suljovic en hetzelfde gold voor Raymond van Barneveld tegen Stephen Bunting. Na een zwak begin kwam hij te laat op gang om Bunting nog te breken.

Op dag 2 ging het gelukkig al iets beter. Maik redde het net niet tegen Ryan Meikle (5-6), Raymond en Jeffrey wonnen met 6-5 van respectievelijk Ryan Murray en Jason Heaver. Lorenzo en Dirk wonnen beiden met 6-4 van Peter Jacques en Keegan Brown.
Bij de laatste 64 verloor Raymond van onze landgenoot Danny Nopper met 6-5. Lorenzo verloor ook in de laatste leg van Martin Schindler. Jeffrey verloor van Nathan Aspinal met 6-4. Dirk moest het opnemen tegen Luke Woodhouse en dat deed hij met verve, met een gemiddelde van 112,3 en won dan ook met 6-1.
Bij de laatste 32 moest hij het opnemen tegen Justin Pipe. Moeizaam begin, maar wel met 6-4 gewonnen.
Bij de laatste 16 was een gemiddelde van 98,9 niet genoeg om van Vincent van de Voort te winnen (3-6).

Op dag 3 ging het  beter.
Maik, Jeffrey en Lorenzo verloren in hun eerste ronde, waarin ze alle 3 echt tekort kwamen tegen hun tegenstanders.
Dirk haalde door overwinningen op Brett Claydon en Gary Anderson, met een gemiddelde van 102,2 de laatste 32, waar hij in de beslissende leg verloor van Krzystof Ratajski.  Maar de beste DSWN-er was vandaag Barney. Hij won achtereenvolgens van Krzystof Kciuk, Rob Cross, Mervyn King, Darius Labanauskas, Alan Soutar en Ian White. Zo kwam hij in de finale tegen de nummer 1 van de protourranking Joe Cullen.  Maar vandaag was hij zo sterk dat hij ook deze finale won, en wel met 8-6. Zijn eerste PDC toernooioverwinning weer sinds 2013.

Morgen nog 1 dag te gaan. Benieuwd wat die ons gaat brengen.
Voor Lorenzo en Jeffrey was het vandaag na 1 wedstrijd al weer voorbij. Zij konden ook vandaag geen potten breken. Maik en Raymond verloren bij de laatste 64 van respectievelijk Jose de Sousa en Damon Heta. Dirk won achtereenvolgens van Scott Mitchel (6-1), Max Hopp (6-1), Ryan Searl (6-3) en James Wade (6-2) waarna hij bij de laatste 8 ook verloor van Damon Heta.
Dus dit weekend een goede reeks voor zowel Raymond als Dirk.

Voor Lorenzo was het natuurlijk moeilijk, als je pas zo laat weet dat je mee mag doen. Jeffrey kon helaas zijn niveau niet halen wat hij normaal wel kan, maar die komt vast sterker druk. Maik heeft in diverse wedstrijden laten zien dat hij een echte vechter is, en soms viel het zijn kant op, en soms net niet, dus daar zit nog voldoende pretentie in.

Nieuwsarchief

Internationaal nieuws

  • Error
  • PDC

RSS Error: A feed could not be found at http://www.dartswdf.com/feed/. A feed with an invalid mime type may fall victim to this error, or SimplePie was unable to auto-discover it.. Use force_feed() if you are certain this URL is a real feed.