DSWN-ers op de Finder Darts Masters

Deze keer 2 dames op de Finder, en natuurlijk een aspirant als vip.
Astrid moest in haar eerste partij tegen Fallon Sherrock. In de eerste leg kwam ze nog op een finish, maar daarna ging Sherrock nog beter gooien en kwam Astrid er niet meer aan te pas. Ze verloor met 4-0. In de 2de wedstrijd in de avond moest zij het opnemen tegen Deta Hedman. Ze brak Deta in de derde leg, en kwam daarna op een 3-1 voorsprong. In de 5de leg kreeg ze 3 matchdarts, en in de 6de leg nog 5 matchdarts, maar Deta maakte gewoon 3-3. Maar Astrid maakte het in de 7de leg netjes af en won met 4-3.

Sharon moest het op vrijdag opnemen tegen Lisa Ashton, die in super vorm is. Met onder andere een 96 en 110 finish pakte zij de partij met 4-0.
Op zaterdagmiddag moest Sharon het opnemen tegen Aileen de Graaf. Altijd moeilijk om tegen elkaar te spelen als je zoveel samen optrekt. Sharon brak Aileen in leg 3, maar werd meteen terug gebroken. De volgende 2 legs gingen naar Aileen die dus met 4-2 won. 

NDB ranking Leeuwarden

Afgelopen zondag werd in Leeuwarden de Open Fries gegooid, de derde NDB ranking van dit seizoen.

Helaas dit keer geen deelname bij de meisjes, omdat Daphne geblesseerd af moest zeggen.
Bij de aspiranten dit keer echt een top resultaat. Bradly Roes won het toernooi met in de halve finale een 3-1 tegen Massimo Balsamo, en een 3-0 tegen Pim van Bijnen in de finale.
    

Met dit resultaat is Bradly nu 2de in de rankingstand.
Bij de junioren sneuvelde iedereen behalve Keanu bij de laatste 32. Keanu behaalde vandaag een 5de plaats. In de kwartfinale verloor hij van Owen Roelofs. Door deze resultaten is hij opgeklommen naar de 14de plaats in de ranking.
Bij de paradarters begon Arie goed in de poule. Hij won al zijn wedstrijden, waaronder die tegen Michelovic van Velzen, met 2-0. In de knock out kreeg hij wel iets meer tegenstand, maar toch stond hij tegen deze speler ook weer in de finale. Helaas ging deze met 3-1 naar zijn tegenstander. Maar toch een mooie 2de plaats. En tevens een 2de plaats in de ranking op dit moment.

Bij het damestoernooi was Priscilla Steenbergen verantwoordelijk voor diverse DSWN-dames. Zij haalde hiermee de halve finale, waar zij verloor van Anita van der Velde met 4-0. Een mooie derde plaats dus. Veerle haalde nog een mooie 5de plaats, maar ook zij verloor dus van Priscilla. In de rankingstand staat Sharon nu 3de en Priscilla 6de en Astrid 9de.
Bij de heren B een super toernooi voor Lorenzo Pronk. Hij won ook deze ranking, net zoals de eerste van dit seizoen, waardoor hij dus ook in de rankingstand weer op 1 staat.

Chris Iedema haalde nog een mooie 5de plaats. Hij staat hiermee op plek 4 in de ranking.
In het heren A toernooi gingen er al veel spelers meteen in de eerste ronde uit. Maik Kuivenhoven haalde de laatste 16, maar verloor daar met 4-2. Ook Marvin van Velzen werd in die ronde uitgeschakeld, en wel nipt, met 4-3 tegen Chris. Ryan de Vreede haalde deze keer de finale, maar moest hier met 2-0 in sets zijn meerdere erkennen in Niels Zonneveld.

Hij stijgt hierdoor wel naar een 9de plaats op de ranking, en Maik staat op een nette 3de plaats.

Next talent of darts 2018

Met 6  junioren, 1 meisje en 2 mini’s was de DSWN dit keer aanwezig op de NTOD.
Ze begonnen in poules, en Ian Spaans was de enige die de winnaarsronde niet haalde. En in de verliezers ronde kwam hij niet verder dan de laatste 8. Robin Wesley en Bradley kwamen allen niet verder dan de laatste 32. Keanu verloor bij de laatste 16 met 4-1 van Danny Jansen. Jan Poorter kwam nog een ronde verder waar hij nipt verloor van de Duitser David Slichting.
Bij de meisjes haalde Daphne de winnaarsronde, en zodoende een mooie 5de plaats. Helaas was ze niet opgewassen tegen Lerena Rietbergen.
De  mini’s die mee deden waren Hilde Bunk en Valentino van Doorn. Zij hebben genoten van de spelletjes en na afloop ook nog een mooie medaille ontvangen. 

Keanu van Velzen op de Winmau World Masters

Begin oktober werden in Bridlington de Winmau World Masters en de Lakeside kwalificatie gespeeld.
Voor dit toernooi had Keanu van Velzen zich geplaatst door het winnen van de Dutch Open.
Op de eerste dag werd de Lakeside kwalificatie gespeeld. Hier zat het niet echt mee, en Keanu verloor bij de laatste 32 met 3-1 van Levy Frauenfelder.
Op de volgende dag ging het een stuk beter, Keanu versloeg achtereenvolgens Gian van Veen, Nathan Girvan, Jack Male en bij de laatste 16 won hij met 4-0 van Pim van Bijnen. In de kwartfinale moest hij het opnemen tegen Danny de Graaf, 2 koppen groter, maar in de wedstrijd net een maatje te klein. Dus Keanu won met 4-3. In de halve finale moest hij het opnemen tegen de in zeer goede vorm verkerende Jurjen van der Velde. Helaas moest hij met 4-2 zijn meerdere erkennen die de uiteindelijke Winmau World Masters, maar toch een knappe prestatie, een derde plaats in dit veld met alleen maar toppers.

NDB ranking Vlaardingen

Afgelopen zondag werd in Vlaardingen de 2de ranking van het seizoen 2018=2019 gespeeld.
Dit keer 2 meisjes, Daphne Camijn, die knap 5de werd, maar in de kwartfinale helaas met 3-1 ten onder ging. Ook Hilde Bunk die mee. Zij gaat proberen in de voetsporen van haar moeder te treden. Helaas ging zij na de poules naar de verliezersronde, waarin ze verloor van Julia Sengers.
Bij de aspiranten ook weer een nieuwe naam. Naast Bradley Roes, die een mooie 3de plaats behaalde, maar niet opgewassen was tegen Karsten Boelens, deze keer ook Valentino van Doorn. Hij werd 5de in de verliezersronde, maar dat is de eerste keer al best goed.
Bij de junioren wonnen alleen Keanu en Wesley hun eerste wedstrijd. De andere moesten het in de verliezersronde gaan proberen. Zij kwamen niet verder dan de laatste 16. Keanu verloor in de winnaarsronde bij de laatste 32 nipt met 3-2. Wesley kon in die ronde geen leg pakken.
Bij de heren B kwamen 4 spelers bij de laatste 32 te weten Lorenzo Pronk, Gerrit Camijn, Loyd van Daalen de Jel en Chris Iedema, maar helaas was voor hen allen dat het eindstation.
Bij de paradarters haalde Arie dit keer de finale wel, maar hij moest in Michaelovic van Velzen duidelijk zijn meerdere erkennen.

Bij de dames een mooie 9de plaats voor Louise Bunk, en een 5de plaats voor Priscilla Steenbergen. Maar ook dit keer was Sharon Prins de beste DSWN-dame. Zij won de finale overtuigend.

Bij de heren A haalde Steven van Leijen de laatste 64. Ryan de Vreede en Marcel blik verloren beide bij de laatste 16. Maar ook in deze categorie dit keer een DSWN winnaar, en wel Maik Kuivenhoven, die in een spannende finale Niels Zonneveld versloeg.

Nieuwsarchief