NDB ranking Delft

Afgelopen zondag de NDB ranking in Delft, al weer de 7de en dus de op een na laatste van dit seizoen.
Ook dit keer natuurlijk een mooie afvaardiging van DSWN spelers en speelsters.
Bij de meisjes kwamen de zusjes Camijn beide de poule door naar de winnaarsronde. Helaas verloren zij daar beiden in de eerste ronde. Bij de aspiranten deed Bradley Roes het goed. Hij haalde de laatste 8 waar hij verloor van de rankingkampioen Pim van Bijnen. Bij de junioren kwam alleen Keanu verder dan de laatste 32. Hij verloor ij de laatste  van de uiteindelijke winnaar Wessel Nijman. Roan van den Berg, die voor de eerste keer mee deed, kwam in de verliezersronde bij de laatste 32. Bij de heren A haalden 5 spelers de laatste 32 te weten Marvin van Velzen, Nicky Gout, Dylan van Beek, Steven van Leijen en Maik Kuivenhoven. Dylan en Maik wonnen deze wedstrijd, maar strandden beiden bij de laatste 16. Bij de heren B een plek bij de laatste 16 voor Leon Jense, en Robbie Vlaardingenbroek. Zij wonnen die beiden maar verloren in de kwartfinale respectievelijk van Erwin Koster met 3-1 en Dennis van der Ende met 3-0. Bij de dames maar 2 speelsters die de laatste 16 haalden te weten Priscilla Steenbergen, die in de kwartfinale nipt verloor van Aileen de Graaf. en Sharon Prins, die ook dit keer weer de finale haalde. Hierin moest ze het opnemen tegen Anca Zijlstra. Ze won in een spannende finale met 4-3, waardoor ze weer een titel aan haar toch al imposante lijst kan toevoegen, en ze ranking nu aanvoert met 10 punten voorsprong, en dus al bijna rankingkampioene is. In et paradartstoernooi haalde Arie de finale door in een sterke poule beide wedstrijden te winnen, en op weg naar de finale ook weinig tegenstand duldde. In de finale was Jack Spaanderman met 3-1 te sterk voor hem. In de rankingstand bezet hij nu een 2de plaats.

NDB ranking DBMN te Driebergen

Afgelopen zondag werd in Driebergen al weer de 6de ranking van dit seizoen gespeeld.
Helaas dit keer bij de jeugd niet echt aansprekende resultaten. En ook in het paradarten was het mager voor Arie dit keer, omdat hij al bij de laatste 16 verloor. In het heren  toernooi was Michel Schuller 17de en Leon Jense de beste DSWN-er met een 9de plaats.  In het heren A toernooi  ging het ook wel redelijk. Maik Kuivenhoven was dit keer de beste DSWN-er, met een 4de ronde plek, dus een 9de plaats. Maar top was het dit keer in het damestoernooi. Helaas troffen Priscilla Groeneweg en Veerle elkaar in de eerste ronde. Dit keer was Veerle de sterkste. Zij werd ij de laatste 6 ook weer uit geschakeld door een DSWN-speelsters, te weten Astrid Trouwborst. Elisa de Zeeuw verloor bij de laatste 32. Samantha Raaphorst werd net als Veerle 9de. Priscilla Steenbergen haalde de kwartfinale, waarin ze verloor van Sharon Prins. De finale ging dit keer tussen 2 DSWN-speelsters te weten Astrid Trouwborst en Sharon Prins. Deze werd met 4-2 door Sharon gewonnen, die daarmee de 2de ranking van dit seizoen op haar naam schreef, en daarmee ook nummer 1 op de ranking wordt.

Vincent D’hondt Wint The Hague Disability Darts Invitational

Vincent D’hondt heeft de eerste editie van het grootste internationale toernooi ter wereld voor paradarters gewonnen. De Belg (44) versloeg in de finale van het The Hague Disability Darts Invitational zijn landgenoot Serge van Belle met 5-1.

In het sfeervolle Theater aan het Spui in Den Haag streden zestien topspelers uit binnen- en buitenland om de hoofdprijs van €1.250, een entreebewijs voor WDDA Winmau World Masters en om de grote wisseltrofee.

De als eerste geplaatste D’hondt heeft een lage dwarslaesie en is daardoor aan een rolstoel gekluisterd. Op weg naar de eindstrijd had de darter uit Passendale, preventiemedewerker van beroep, geen leg verloren en ook in de finale toonde hij zijn suprematie. De tweevoudig Winmau World Champion won twee weken geleden in de finale van het Dutch Open al met 4-0 van Van Belle. Ook nu liet hij er opnieuw geen misverstand over bestaan wie de beste paradarter ter wereld is. Dankzij finishes van 80 en 60 in de laatste twee legs won hij met 5-1.

D’hondt: “Deze zege geeft mij een gevoel van totale euforie. Onvoorstelbaar. En dan nog eens in de finale tegen een van mijn beste vrienden. Een volledig Belgische finale ook. De hele dag was indrukwekkend, inclusief het feit dat we continu op tv zijn geweest en alle media-aandacht hier en zoveel publiek. Dit evenement is absoluut vergelijkbaar met het WK op de fameuze Lakeside in Frimley Green, maar qua grootsheid is dit eigenlijk de top.”

Verliezend finalist Serge van Belle (50), woonachtig in Zeebrugge, had in de halve finale met 4-1 gewonnen van de lokale favoriet Arie van der Rassel. De Haagse darter noteerde de enige 180’er van het toernooi in dat duel.

Het The Hague Disability Darts Invitational is een uniek evenement, ongekend in grootsheid en ongeëvenaard in de wereld van de gehandicaptensport. Voor het eerst konden de beste paradarters ter wereld beschikken over alle faciliteiten die horen bij een groot internationaal dartstoernooi. Het evenement werd georganiseerd door de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten en werd wereldwijd uitgezonden via de kanalen van de British Darts Organisation (BDO) en Winmau TV. Omroep West verzorgde de livestream in de regio Haaglanden.

De officiële opening werd verricht door oud-wereldkampioen Roland Scholten, die tijdens een demonstratieleg in een rolstoel bewees hoe moeilijk paradarten is. Dartscommentator Jacques Nieuwlaat was de Mastercaller én verzorgde het commentaar bij alle wedstrijden. Marco Meijer, Nederlands beste caller bij onder meer het wereldberoemde Lakeside World Darts, fungeerde als scheidsrechter op het podium. Willy Feenstra (Stafdskanaal) had de primeur de allereerste roll-on girl ter wereld te zijn.

Voor Arie van der Rassel (52) was de halve finale het eindstation. De Hagenaar had graag gewonnen in zijn eigen stad: “Dit was een geweldig toernooi. Uniek om mee te mogen maken, met veel publiek en een heerlijke sfeer om in te spelen. Daar heb ik intens van genoten. Dit hebben wij paradarters nog nooit meegemaakt. Natuurlijk wilde ik hier graag winnen. Ik ben best tevreden over mijn spel dit toernooi, maar in de halve finale heb ik het laten liggen. In iedere leg kreeg ik kansen op de dubbel, maar ik miste op de beslissende momenten.”

Bron: www.ndbdarts.nl

Arie van der Rassel wint de Wouter Duinisveld Award


Foto : Stichting HSG/Richard Mulder
Haagse paradarter Arie van der Rassel heeft dit jaar de Wouter Duinisveld Award gewonnen, de Haagse sportprijs voor gehandicapten. De onderscheiding werd dinsdag uitgereikt door wethouder Rabin Baldewsingh van Sport en Wouter Duinisveld, de triatleet met een donorhart die vorig won en naar wie de prijs is vernoemd.

Arie reageerde blij op zijn jongste overwinning. “Op het moment dat de wethouder je naam noemt, dan moet je gewoon je tranen inhouden.” Arie het Nederlands kampioenschap paradarten gewonnen, en was vorig seizoen rankingkampioen, en staat ook op dit moment eerste in de ranking.

Het initiatief voor de Wouter Duinisveld Award komt van de Haagse fotograaf Hans Willink, die daarvoor de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten in het leven riep.

Komende zaterdag kan Arie in het Spui theater zijn prijs nog wat extra glans geven op het The Hague Disability Darts Invitational, waar hij het op mag nemen tegen andere paradarters, op het grote podium.

Dutch Open 2018 voor de jeugd

Na een zeer sterke Dutch Open 2017, zijn alle ogen weer gericht op de resultaten bij de jeugd dit jaar.
Zouden de titels weer mee naar Den Haag gaan. Hoe zou het zijn met de vorm van Ian Spaans, die zijn titel ij de junioren te verdedigen had, en hoe zou Keanu het dit jaar bij de junioren doen, na de titel vorig jaar bij de aspiranten te hebben behaald. En hoe zou Marvin het doen, nadat hij bij de heren 2 rondes had overleefd.
En dit jaar ook weer 2 meisjes die mee gooiden. Helaas voor hen was er dit jaar nog geen eer te behalen. Jennifer verloor met 3-0 van Whyonna, en Daphne met dezelfde cijfers van Romy. Bij de aspiranten dit jaar alleen Bradly Roes, die de laatste  haalde, waar hij met 1-3 verloor van Alain de Wilde. Bij de junioren verloor Marvin zijn eerste ronde met 1-3, een voor hem teleurstellend resultaat. Quincey Schoemaker en Jan Poorter  kwamen ook niet verder dan de laatste 256. Joey Doorschodt. Robin Janssen en Ian Spaans kwamen niet verder dan de laatste 128, dus een titelprolongatie voor Ian zat er niet in. Wesley van Ravesteijn verloor bij de laatste 4 met 3-1 van Danny de Graaf. Dus nu alleen Keanu van Velzen nog in het toernooi in zijn eerste jaar bij de junioren. Na alleen een beslissende leg in de kwartfinale, want de andere wedstrijden won hij overtuigend, haalde hij de finale, waarin hij het op moest gaan nemen tegen Jurjen van de Velde. In een niet al te sterke wedstrijd bleek toch zijn ervaring op grotere wedstrijden de doorslag te geven en won hij met 4-2. Dus na de titel vorig jaar bij de aspiranten, dit jaar de titel bij de junioren. En dus weer een mooie titel, beker en Winmau-ticket erbij.

Nieuwsarchief