[Update Corona] Maatregelen DSWN wintercompetitie 2019/2020

Beste leden,

Gisteren heeft de NDB naar aanleiding van de nieuwe en aangescherpte maatregelen om het Coronavirus te bestrijden, een aantal belangrijke besluiten genomen.
Het bericht van de NDB hierover kan je lezen op:
https://www.ndbdarts.nl/nieuws/ndb-nieuws/item/4052-belangrijke-besluiten-omtrent-coronavirus

De NDB heeft de resterende competities en toernooien afgelast en drie scenario’s voor de competities van de lidorganisaties opgesteld.
De lidorganisaties zijn vrij om voor één van de scenario’s of een andere optie te kiezen.

A. De competitie beëindigen op de standen zoals ze nu zijn en op basis daarvan ook de promotie- en degradatieregels hanteren.
B. De competitie beëindigen op precies de helft van de competitie zodat iedereen exact één keer tegen elkaar heeft gespeeld en op basis daarvan ook de promotie- en degradatieregels hanteren.
C. De competitie nietig verklaren. Het komende seizoen beginnen met een schone lei. Teams die zich weer inschrijven houden hun divisieplaatsing (als ze aan de regels, die daar eventueel voor gelden, voldoen). Er is geen promotie en degradatie.
Opengevallen plekken, doordat teams zich niet weer inschrijven, zullen moeten worden opgevuld. Wij adviseren dit te doen door de hoogst geklasseerde teams aan het einde van de 1e competitiehelft eventueel door te schuiven.

Het advies van de NDB aan de lidorganisaties is om voor optie C te kiezen, dit willen wij niet daarom komen wij met nog een scenario

D. De competitie wordt na 1 juni 2020 uitgespeeld en als de planning het toelaat ook de bekercompetitie.
De divisiekampioenschappen en zomercompetitie komen te vervallen.

Wij geven de voorkeur aan scenario D omdat de competitie, die grotendeels gespeeld is en waarin iedereen de afgelopen periode zijn of haar best heeft gedaan, dan zo eerlijk mogelijk afgesloten kan worden.
Wij menen hiermee ook de speelgelegenheden te helpen in deze moeilijke periode.
Als het niet scenario D wordt zal DSWN voor scenario B gaan aangezien dit voor iedereen het eerlijkst is.

Alle captains ontvangen binnenkort van ons een e-mail met de vraag voor welk scenario het team kiest.
Naar aanleiding van de reacties hierop zullen wij een beslissing nemen.

Wij wensen iedereen sterkte en vooral een goede gezondheid toe in de komende periode.

Bestuur DSWN

[Update Corona] Competitie per direct stilgelegd t/m 31 maart

Beste teamcaptain,

Op advies van de Nederlandse Darts Bond hebben wij als bestuur besloten om de gehele DSWN wintercompetitie per direct stil te leggen.
Deze maatregel geldt voorlopig tot en met 31 maart.
Over het verdere verloop van de competitie zoals het inhalen van betreffende wedstrijden zullen wij zo snel mogelijk berichten.
Houdt in ieder geval onze website, facebook pagina en mededelingen via Teambeheer in de gaten.

Het advies van de Nederlandse Darts Bond luidt als volgt:
Vanmiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen.
In het kort komen die er op neer dat wat begin van de week het advies was voor Noord-Brabant, nu voor heel Nederland geldt tot het einde van de maand.
Vandaar dat wij opnieuw, en nu voor heel Nederland, met klem adviseren alle sportevenementen waaronder bijvoorbeeld de competitie-, oefen en trainingswedstrijden af te gelasten tot en met 31 maart.

Bestuur DSWN

In memoriam Patrick van Hoorn

Zaterdag 22-02-2020 heeft ons het zeer droevige nieuws bereikt dat Patrick van Hoorn op 15 februari 2020 op 35 jarige leeftijd is overleden.
Patrick was speler van Burragâh Time! uit het Oude Gemaal.

Het bestuur van DSWN wenst alle nabestaanden heel veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verlies.

NDB ranking RDO

Inmiddels is de 4de ranking van dit seizoen al weer gespeeld, en ondanks het kwalificatietoernooi van de PDC waren er toch nog voldoende spelers aanwezig om de DSWN te vertegenwoordigen..
Er waren deze keer 3 meisjes namens de DSWN te weten Daphne en Jennifer Camijn en Caithlyn Biever. Daphne en Jennifer troffen elkaar in de halve finale van de verliezersronde, en die wedstrijd werd door Daphne met 2-0 gewonnen. Helaas verloor ze de finale, maar toch een mooie 2de plaats voor haar, en een derde plaats voor Jennifer.
Caithlyn haalde knap de winnaarsronde maar moest daar bij de laatste 8 haar meerdere erkennen in de latere winnares Lerena, de nummer 1 van de ranking.
Bij de aspiranten haalde Joshua de winnaarsronde maar verloor daar bij de laatste 16. Quinten en Justin werden beiden 5de in de verliezersronde.
Bij de junioren was Jan Poorter de enige die de winnaarsronde niet haalde, maar hij werd in de verliezersronde nog wel 3de, dus toch goed gestreden.
De beide Wesley’s verloren bij de laatste 32, terwijl Bradley bij de laatste 16 zijn meerdere moest erkennen in Robin Jansen. Hij verloor helaas in de volgende ronde met 3-0, maar toch een 5de plaats. Bradley staat momenteel 6de op de ranking.
Bij de dames verloor Veerle al bij de laatste 32, en Priscilla verloor bij de laatste 8 tegen Astrid die de finale haalde. Daarin was ze niet opgewassen tegen Aileen en verloor met 5-1, maar toch weer een mooie 2de plaats.

Bij de paradarters dit keer geen podium voor een DSWN-er. Ger verloor bij de laatste 16 van Arie, die de ronde erna met 3-0 verloor van de uiteindelijke winnaar Pascal van der Hoorn.

Bij het bakken van het witte brood gebruik je meel van de korrels van de tarwekorrels. De kern wordt eerst gescheiden en vervolgens verwerkt, meer details daar. Volkorenbrood gebruikt volkoren, zelfs de graanschil, voor de productie van meel. Dit verklaart de naam “volkorenbrood” – het volkoren wordt gebruikt bij de productie ervan.

Bij de heren B Geen veel spelers al in de eerste ronde onderuit. Arjan van Bergen, Martin Verhoeve, Jordy Toetenel en Stephan Kwakernaak  haalde de laatste 64, evenals Jeffrey Martens die daar verloor van Loyd van Daalen de Jel, en Thijs van de Hoogen die  daar verloor van Robbie Vlaardingerbroek. Helaas verloren Loyd en Robbie beiden bij de laatste 32. Loyd staat door dit resultaat nu wel 8ste op de ranking.
Bij de heren A moesten ook al veel spelers bij de laatste 128 gaan zitten.
Voor Nick van Huet, Cor Kuypers, Robbie van Zuidamen Mike van Leeuwen was de laatste 32 het eindstation. Marco de Krey haalde nog de laatste 16 door uitschakeling van Mike, maar ging toen zitten met 0-4. Lorenzo pronk haalde de kwartfinale waar hij met 5-0 verloor van de uiteindelijke finalist Bert Jan Mulder.

Nieuwsarchief