In memoriam Patrick van Hoorn

Zaterdag 22-02-2020 heeft ons het zeer droevige nieuws bereikt dat Patrick van Hoorn op 15 februari 2020 op 35 jarige leeftijd is overleden.
Patrick was speler van Burragâh Time! uit het Oude Gemaal.

Het bestuur van DSWN wenst alle nabestaanden heel veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verlies.

NDB ranking RDO

Inmiddels is de 4de ranking van dit seizoen al weer gespeeld, en ondanks het kwalificatietoernooi van de PDC waren er toch nog voldoende spelers aanwezig om de DSWN te vertegenwoordigen.
Er waren deze keer 3 meisjes namens de DSWN te weten Daphne en Jennifer Camijn en Caithlyn Biever. Daphne en Jennifer troffen elkaar in de halve finale van de verliezersronde, en die wedstrijd werd door Daphne met 2-0 gewonnen. Helaas verloor ze de finale, maar toch een mooie 2de plaats voor haar, en een derde plaats voor Jennifer.
Caithlyn haalde knap de winnaarsronde maar moest daar bij de laatste 8 haar meerdere erkennen in de latere winnares Lerena, de nummer 1 van de ranking.
Bij de aspiranten haalde Joshua de winnaarsronde maar verloor daar bij de laatste 16. Quinten en Justin werden beiden 5de in de verliezersronde.
Bij de junioren was Jan Poorter de enige die de winnaarsronde niet haalde, maar hij werd in de verliezersronde nog wel 3de, dus toch goed gestreden.
De beide Wesley’s verloren bij de laatste 32, terwijl Bradley bij de laatste 16 zijn meerdere moest erkennen in Robin Jansen. Hij verloor helaas in de volgende ronde met 3-0, maar toch een 5de plaats. Bradley staat momenteel 6de op de ranking.
Bij de dames verloor Veerle al bij de laatste 32, en Priscilla verloor bij de laatste 8 tegen Astrid die de finale haalde. Daarin was ze niet opgewassen tegen Aileen en verloor met 5-1, maar toch weer een mooie 2de plaats.

Bij de paradarters dit keer geen podium voor een DSWN-er. Ger verloor bij de laatste 16 van Arie, die de ronde erna met 3-0 verloor van de uiteindelijke winnaar Pascal van der Hoorn.
Bij de heren B Geen veel spelers al in de eerste ronde onderuit. Arjan van Bergen, Martin Verhoeve, Jordy Toetenel en Stephan Kwakernaak  haalde de laatste 64, evenals Jeffrey Martens die daar verloor van Loyd van Daalen de Jel, en Thijs van de Hoogen die  daar verloor van Robbie Vlaardingerbroek. Helaas verloren Loyd en Robbie beiden bij de laatste 32. Loyd staat door dit resultaat nu wel 8ste op de ranking.
Bij de heren A moesten ook al veel spelers bij de laatste 128 gaan zitten.
Voor Nick van Huet, Cor Kuypers, Robbie van Zuidamen Mike van Leeuwen was de laatste 32 het eindstation. Marco de Krey haalde nog de laatste 16 door uitschakeling van Mike, maar ging toen zitten met 0-4. Lorenzo pronk haalde de kwartfinale waar hij met 5-0 verloor van de uiteindelijke finalist Bert Jan Mulder.

PDC Qualifying School

In januari wordt er traditioneel vier dagen gestreden om een tourcard te bemachtigen.

Voor Jeffrey de Zwaan was dat niet nodig, want hij staat momenteel 20ste in de order of merit

Yordi Meeuwisse, Vincent van der Meer en Maik Kuivenhoven hebben nog een kaart voor een jaar, maar moeten toch echt nog wat plekjes stijgen om die volgend jaar te behouden.

Dirk van Duijvenbode heeft zijn tourcard, die dit jaar afliep weer terug veroverd. Een knap resultaat in het dit jaar overvolle veld. Hij had dan wel geen dagoverwinning, maar eindigde wel als 1ste op de Europese ranking.

Ryan de Vreede, Anoop Ramdajal, Marvin van Velzen en Kevin Vennik hebben ook een kans gewaagd, maar hen is het dit jaar niet gelukt. Maar ze kunnen in ieder geval wel challengetour gooien.

Jeffrey de Zwaan knokt op PDC WK

In december werd het PDC WK 2020 gegooid.
In zijn eerste wedstrijd moest Jeffrey het opnemen tegen Darin Young.
In een spannende partij met voor Jeffrey een average van 93,47 en 8x een 180 score moest er een beslissende set aan te pas komen. Jeffrey won die met 3-1. Dus door naar de volgende ronde waar Dave Chisnall wachtte. Ook in deze wedstrijd was er een beslissende set nodig die deze keer nog overtuigender werd gewonnen door Jeffrey, namelijk met 3-0. In deze wedstrijd gooide hij 7x 180 en een average van maar liefst 106,09 en 53,57 % op de dubbel. In de volgende ronde trof hij Peter Wright, wat we nu weten, de winnaar. Jeffrey kwam al snel met 2-0 in sets achter, maar dwong Peter echter ook dit keer tot een beslissende set, die zelfs een verlenging nodig had (5-3). In deze wedstrijd had Jeffrey een average van 94,8 maar helaas maar 4x 180, tegen 12 van Peter.

Mede door dit resultaat staat hij nu 20ste op de PDC order of merit en is hij uitgenodigd om als challenger een avond te spelen in Ahoy.
En hopelijk weer veel mooie resultaten in dit nieuwe jaar, zodat hij e volgend jaar gewoon bij is.

Sharon Prins in O2 Arena 2020

Voor Sharon Prins zit de WK in de O2 Arena er al weer op.

Ze begon goed aan de wedstrijd door Anastasia meteen in de eerste leg met goede scores te breken.
In de rest van de wedstrijd tegen Anastasia was zijn echt niet veel minder, maar kon toch net geen set mee pakken, hoewel ze er in de tweede set nog dicht bij was. De dames hadden beide veel moeite met constante scores, en ook met het raken van de dubbels. Maar ze stond er toch maar weer, het bewijs dat ze toch bij de top van het damesdarten hoort.
Helaas, dus nu maar weer op naar een nieuw dartsjaar met hopelijk weer kansen op een WK.

 

Nieuwsarchief