NDB ranking 15 oktober 2017 Beek en Donk

Op zondag 15 oktober was de 2de ranking van dit seizoen. Er deden maar liefst 39 spelers en speelsters van de DSWN een gooi naar een van de 7 titels. Bij de aspiranten alleen Bradley Roes, Die eenvoudig zijn poule door kwam met alleen maar overwinningen. Ook in de winnaarsronde begon hij bij de laatste 16 met een 3-0 overwinning, maar helaas was in de kwartfinale Sytze Terpstra met 3-0 te sterk voor hem, maar toch een mooie 5de plaats. Bij de junioren kwamen Keanu, Joey, Quincey en Wesley hun poule niet door. In de verliezersronde haalden Keanu en Joey nog wel de laatste 16. Robin Janssen won zijn eerste wedstrijd met 3-0, maar verloor bij de laatste 64 van Wessel Nijman. Jan Poorter haalde de laatste 32, en verloor daar van Mike Jansen. Ian Spaans was dit keer de beste junior. Hij werd 9de omdat hij bij de laatste 16 met 3-0 verloor van Jurre vd Velde.
Bij de dames verloor Veerle bij de laatste 64, en Priscilla Groeneweg, Samantha Raaphorst en Elisa de Zeeuw bij de laatste 32. Astrid Trouwborst werd 5de. In de kwartfinale verloor zij met 3-1 van Priscilla Steenbergen. Die in de volgende ronde met 3-0 verloor van Aileen de Graaf. Ook Sharon Prins werd 3de omdat zij met 3-2 verloor van Anca Zijlstra. Met deze resultaten blijven zowel Sharon en Astrid mooi in de top van de ranking.
Bij de heren B waren er een paar die de laatste 128 niet overleefden, maar die zullen we maar niet noemen. Bas Beets haalde de laatste 64, Jordy Toetenel de laatste 32, en Leon Jense de laatste 16. Mooie resultaten, maar het beste was deze keer Robbie Vlaardingerbroek, die in de finale stond en zijn tegenstander geen leg gunde.
(foto)

Bij de heren A vielen voor de meeste spelers de resultaten wat tegen. Van de 15 speler kwamen er maar 5 bij de laatste 64. Marcel Blik ging er in die ronde uit, evenals Steven van Leijen. De laatste 32 was het eindstation voor Danny de Haas en Maik Kuivenhoven. Benjamin van Erven haalde de laatste 16, waar hij maar net tekort kwam tegen Richard Veenstra (3-4).
Bij de paradarters kwam Arie van der Rassel na een moeizaam begin toch in de winnaarsronde terecht. In de eerste ronde had hij een bye. In de kwartfinale won hij met 3-1 van Anton van Hemert. In de halve finale ging het weer moeizamer. Hij kon de beslissende dubbel niet vinden en verloor van Harm Mellies. Maar toch een mooie 3de plaats.
(foto)

Sharon Prins op WK in Japan

In de eerste week van oktober mocht Sharon Prins zich op Schiphol melden om samen met haar teamgenoten uit het Nederlandse team naar Kobe in Japan te vertrekken. De andere dames die meegingen waren Aileen de Graaf, haar koppelmaat, Anca Zijlstra en Vanessa Zuidema, en niet te vergeten hun coach Karin ten Kate. De dames speelden op woensdag 4 oktober het teamtoernooi, en deden dat zo verdienstelijk dat ze zich plaatsten voor de finale. In het koppeltoernooi haalden Sharon en Aileen de laatste 16, waar zij verloren van een Belgisch koppel. In het singletoernooi versloeg Sharon in de halve finale haar koppelmaat Aileen met 6-1, waardoor ze ook in dat onderdeel de finale mocht spelen. Op zaterdag stonden de finales op het programma. Sharo moest eerst de singlefinale spelen tegen de Zweedse(?Belgische) Vicky Pruim. Helaas kon Sharon haar 6 matchdarts niet benutten en verloor ze met 6-5. Maar toch een mooie   zilveren plak.

Na die wedstrijd moest de finale van het teamtoernooi ook nog gegooid worden, en die was ook nog beslissend voor de overall titel, dus extra belastend. Gelukkig konden ze allemaal hun kopje weer zetten voor een goed resultaat, en werd deze wedstrijd tegen Zweden met 9-6 gewonnen, en zo was dit goud binnen, maar ook de overall titel bij de dames.

Start wintercompetitie 2017-2018

Beste leden,
Vandaag start de wintercompetitie 2017-2018.
Wij hopen op weer een sportief, succesvol maar bovenal gezellig competitiejaar.

Heel veel succes allemaal!

Bestuur DSWN

Afhalen competitie mappen seizoen 2017-2018

Geachte teamcaptains,

Op donderdag 28 september 2017 kunt u tussen 19.00 en 21.00 uur uw programma voor de wintercompetitie 2017-2018, welke op maandag 02 oktober 2017 aanvangt, komen afhalen in de kantine van Sporthal Houtrust, Laan van Poot 22 te Den Haag.

Als een ander, bijvoorbeeld speelgelegenheid of sponsor, voor u betaalt, controleer dan of dit inderdaad gebeurd is, niet betaald is geen competitie map.
Voor een aantal speelgelegenheden worden alle programma’s van de daar spelende teams in een keer afgehaald.
Neem dus eerst contact op met uw speelgelegenheid voordat u uw programma komt afhalen.

De competitie komt in de loop van week 39 online te staan.

Met vriendelijke groet,

Jurriën Gleym
competitieleider D.S.W.N.

NDB ranking Almere

Afgelopen zondag was in de topsporthal in Almere al weer de eerste ranking van het nieuwe seizoen, en iedereen had er weel veel zin in, getuige ook het grote aantal deelnemers. De DSWN werd vertegenwoordigd door 7 junioren, 7 dames en maar liefst 24 heren verdeeld over de categorie A en B, en natuurlijk de paradarter Arie van der Rassel.
Bij de junioren werd direct knock out gespeeld omdat er 96 deelnemers waren. Quincey Schoemaker was de eerste die afviel want hij verloor bij de laatste 128. De laatste 64 was het eindstation voor Jan Poorter ( tegen Keanu), Wesley van Ravesteijn en Ian Spaans. Bij de laatste 32 moest Joey Doorschodt zijn meerdere erkennen in Levy Frauenfelder (1-3). Helaas gingen de laatste junioren er bij de laatste 32 uit. Keanu van Velzen verloor van Danny de Graaf en Robin Janssen van Kevin Lasker.

Bij de dames ook knock out. Jamie Lee Fortunati en Veerle Hamelink haalde de laatste 16 helaas niet. Elisa de Zeeuw en Priscilla Steenbergen verloren bij de laatste 16. Priscilla Groeneweg haalde een mooie 5de plaats. Astrid Trouwborst strandde in de halve finale door met 3-1 te verliezen van Aileen de Graaf. Maar de beste vandaag was Sharon Prins, die door onder andere achtereenvolgens Femke Herms, Anca Zijlstra en in de finale Aileen de Graaf te verslaan, en zo de eerste ranking op haar naam te schrijven. 
Bij de heren was de deelname enorm. In het heren A toernooi was Benjamin van Erven de beste DSWN-er met een verlies bij de laatste 32  met 3-4 van Jurian van Os.   Bij de heren B was er een 17de plaats voor Bas Beets, een 9de plaats voor Robbie Vlaardingerbroek en hier was de beste DSWN-er Matthijs Zaat. Hij verloor bij de laatste 8 met 3-0 van Jamie Kelder.
Bij het pradarten is Arie nog steeds de enige DSWN-er, maar hij laat wel zien dat hij in goede vorm is. In de poule was hij ongeslagen eerste, en in de knock out fase versloeg hij achtereenvolgens Wilco Wassink, Kees van Wielink en Ricardo Hermans, om zo het toernooi op zijn naam te schrijven. Een goede generale voor de Winmau volgende week. 

Nieuwsarchief