NDB Ranking 5 in Grubbenvorst

Inmiddels zijn we al weer over de helft van dit rankingseizoen, en blijven de spelers van de DSWN er trouw naar toe gaan, maar met name bij de junioren blijven de resultaten wat achter ten opzichte van vorige seizoenen. Maar misschien hebben zij zich andere doelen gesteld. Robin en Wesley kwamen dit keer bij de laatste 32, Jan bij de laatste 16 en Keanu van Velzen bij de laatste 8. De anderen, Quincey en Ian, haalden niet eens de winnaarsronden. Bij de meisjes haalde Daphne weer knap de winnaarsronde, doch helaas verloor ze nipt van Lynn Hoekstra, maar er zit duidelijk progressie in.
Bij de aspiranten blijft Bradley het super doen. Hij stond alweer in de finale en was ook dit keer de beste met een 3-0 overwinning op Pim van Bijnen, nadat hij in de halve finale Massimo Balsamo al met 3-1 had verslagen.

Bij de dames verloor Veerle bij de laatste 64, Samantha en Sharon bij de laatste 16 en Priscilla Steenbergen bij de laatste 8.
Astrid haalde weer netjes de halve finale, waarin ze met 4-2 verloor van Anita van der Velde. Maar toch een mooie 3de plaats. Helaas worden die niet meer op het podium uitgedeeld, dus geen foto, maar wel een foto van haar beker.
Volgende keer toch maar even langs de fotograaf Astrid.
Bij de heren A vielen de resultaten ook wat tegen. Marcel Blijk haalde nog de laatste 32, en Ryan verloor bij de laatste 16 van Nick Crouwel en Michael Ramautar van Chris Landman, maar de rest mocht al eerder naar huis.
Bij de heren B werd de koploper Lorenzo Pronk bij de laatste 32 verslagen door Chris Iedema, die bij de laatste 8 verslagen werd door Tom van den Hoogen. Hij moest helaas in de halve finale met 3-2 de eer laten aan Kai Steernberg.
Bij de paradarters blijft Arie het goed doen. Na een zeer moeizame dat waarin heel wat spelers hem uit hadden kunnen schakelen, haalde hij toch weer de finale. Maar ook dit keer moest hij genoegen nemen met een 2de plaats, omdat Cliff hem met 3-2 versloeg.

Omdat we inmiddels over de helft van de ranking zijn gaan we ook maar eens kijken hoe de rankingstanden er voor staan.
Bij de meisjes op dit moment een mooie 10e plaats voor Daphne. Bij de junioren geen top 10 plaats, en bij de aspiranten een mooie 2de plaats voor Bradley. Bij de heren A ook geen DSWN-er in de top 10, maar bij de dames des te meer. Sharon op 4, Priscilla op 5 en Astrid op 6. Ook bij de heren B een mooie rankingstand op dit moment met Lorenzo nog steeds op 1, Chris op 4 en Tom op 7. En bij de paradarts staat Arie op dit moment 3de.

Nk Barneveld

Op het NK in Barneveld zijn zeker door de jeugd weer mooie resultaten behaald.
Bij de meisjes won Daphne Camijn in de poule 1 wedstrijd maar dat was helaas net niet voldoende om de winnaarsronde te halen, maar in de verliezersronde werd ze wel 3de.
Bij de aspiranten won Bradley in de poule zijn wedstrijden eenvoudig met 2-0, maar in de halve finale was Massimo Balsamo net te goed en won met 3-2. Maar toch weer een 3de plaats.

Bij de junioren kwam Keanu helaas niet verder dan de laatste 32, en Quincey en Jan de laatste 16. Wesley werd bij de laatste 8 verslagen door de uiteindelijk winnaar Danny Janssen, die in de ronde erna ook Robin versloeg, Maar toch een mooie 3de plek voor hem.

Bij de heren A dit keer geen beste resultaten. Donny Trouwborst haalde de laatste 32 en Maik Kuivenhoven de laatste 16 en was daarmee de beste DSWN-er. Bij de heren B een mooie finaleplaats voor Lorenzo Pronk, die hiermee goede zaken deed voor de ranking. Helaas verloor hij de finale wel met 4-0 van Tom van den Hoogen, die zich dus een jaar lang Nederlands kampioen mag noemen. Na een moeizame kwartfinale gaf hij geen leg meer weg.
                                                  
Bij de dames strandde Astrid bij de laatste 16 doordat ze van Priscilla Steenbergen verloor, die de ronde erna met 2-4 het onderspit moest delven tegen Sharon Prins, die helaas in de halve finale nipt met 4-3 verloor. Maar ze staat hierdoor wel weer 2de op de ranking.
In het paradartstoernooi wist Arie de finale te bereiken tegen Cliff Ruiter, maar werd daar met 3-0 verslagen.

Arie maakt wel deel uit van het paradartsteam dat Nederland gaat vertegenwoordigen op het eerste WK in Oostende in februari.

Sharon Prins op Lakeside 2019

Sharon heeft vanavond haar eerste wedstrijd op de Lakeside van 2019 gegooid.
Ze begon de eerste leg met een 156 finish,

wat tot dit moment de hoogste finish van deze lakeside is. Ze pakt die set met 3-2
In set 2 begon ze met een 90 BF, en Roz gooide nog een mooie 92 finish, maar Sharon wint die set met 3-1, dus met 2-0 in sets.

Dinsdagmiddag mag ze het in de kwartfinale opnemen tegen Mikuru Suzuki.

In memoriam Tino van Veen (1975 – 2018)

Maandag 24-12-2018 bereikte ons het droevige bericht dat DSWN lid Tino van Veen op slechts 43 jarige leeftijd is overleden.

“The Wall is gone”

Na een zware en heftige tijd heeft Tino dan toch de strijd verloren.
Tino, een man met een echt darthart die 36 jaar geleden bij een vriend begonnen is met darten, speelde in het team “Tis bes lastagh” en kwam uit in divisie 2A.

Wij wensen zijn partner Annie en familie heel veel sterkte met dit verschrikkelijke verlies en heel veel kracht in deze moeilijke tijd.

 

DSWN-ers op de Finder Darts Masters

Deze keer 2 dames op de Finder, en natuurlijk een aspirant als vip.
Astrid moest in haar eerste partij tegen Fallon Sherrock. In de eerste leg kwam ze nog op een finish, maar daarna ging Sherrock nog beter gooien en kwam Astrid er niet meer aan te pas. Ze verloor met 4-0. In de 2de wedstrijd in de avond moest zij het opnemen tegen Deta Hedman. Ze brak Deta in de derde leg, en kwam daarna op een 3-1 voorsprong. In de 5de leg kreeg ze 3 matchdarts, en in de 6de leg nog 5 matchdarts, maar Deta maakte gewoon 3-3. Maar Astrid maakte het in de 7de leg netjes af en won met 4-3.

Sharon moest het op vrijdag opnemen tegen Lisa Ashton, die in super vorm is. Met onder andere een 96 en 110 finish pakte zij de partij met 4-0.
Op zaterdagmiddag moest Sharon het opnemen tegen Aileen de Graaf. Altijd moeilijk om tegen elkaar te spelen als je zoveel samen optrekt. Sharon brak Aileen in leg 3, maar werd meteen terug gebroken. De volgende 2 legs gingen naar Aileen die dus met 4-2 won. 

Nieuwsarchief