Jeffrey de Zwaan knokt op PDC WK

In december werd het PDC WK 2020 gegooid.
In zijn eerste wedstrijd moest Jeffrey het opnemen tegen Darin Young.
In een spannende partij met voor Jeffrey een average van 93,47 en 8x een 180 score moest er een beslissende set aan te pas komen. Jeffrey won die met 3-1. Dus door naar de volgende ronde waar Dave Chisnall wachtte. Ook in deze wedstrijd was er een beslissende set nodig die deze keer nog overtuigender werd gewonnen door Jeffrey, namelijk met 3-0. In deze wedstrijd gooide hij 7x 180 en een average van maar liefst 106,09 en 53,57 % op de dubbel. In de volgende ronde trof hij Peter Wright, wat we nu weten, de winnaar. Jeffrey kwam al snel met 2-0 in sets achter, maar dwong Peter echter ook dit keer tot een beslissende set, die zelfs een verlenging nodig had (5-3). In deze wedstrijd had Jeffrey een average van 94,8 maar helaas maar 4x 180, tegen 12 van Peter.

Mede door dit resultaat staat hij nu 20ste op de PDC order of merit en is hij uitgenodigd om als challenger een avond te spelen in Ahoy.
En hopelijk weer veel mooie resultaten in dit nieuwe jaar, zodat hij e volgend jaar gewoon bij is.

Sharon Prins in O2 Arena 2020

Voor Sharon Prins zit de WK in de O2 Arena er al weer op.

Ze begon goed aan de wedstrijd door Anastasia meteen in de eerste leg met goede scores te breken.
In de rest van de wedstrijd tegen Anastasia was zijn echt niet veel minder, maar kon toch net geen set mee pakken, hoewel ze er in de tweede set nog dicht bij was. De dames hadden beide veel moeite met constante scores, en ook met het raken van de dubbels. Maar ze stond er toch maar weer, het bewijs dat ze toch bij de top van het damesdarten hoort.
Helaas, dus nu maar weer op naar een nieuw dartsjaar met hopelijk weer kansen op een WK.

 

NDB ranking Wychen (2019-2020 ranking 3)

In een nieuwe locatie werd al weer de derde ranking van dit seizoen gehouden, en gezien het korte seizoen zijn we dus al weer op de helft.  Dus kijken veel spelers ook al met een schuin oog naar de rankingstanden.
Bij de meisjes dit keer alleen Daphne, omdat Caithlyn helaas ziek was. En Daphne deed het best goed. Ze won de verliezersronde, dus geknokt tot de laatste pijl.

Bij de aspiranten werd het voor beide spelers helaas ook de verliezersronde, waarin Joshua 3de werd, en Quinten 2de.
Bij de junioren haalden de beide Wesley’s de winnaarsronde niet, maar in de verliezersronde werd Wesley van Ravesteijn wel knap eerste. De laatste 32 in de winnaarsronde was het eindpunt voor Jan Poorter deze keer, terwijl Robin Janssen de ronde erna verloor. Maar de beste DSWN-er was Bradly Roes, die deze keer de ranking op zijn naam schreef.

Door deze uitslagen staat Bradly nu 4de in de rankingstand, en vinden we Robin terug op plaats 9.
Bij de dames verloren Veerle en Astrid al bij de laatste 64, maar Priscilla Steenbergen haalde een knappe 3de plaats. Een mooi resultaat in het sterke deelnemersveld bij de dames.
Bij de heren A haalde Marco de Kreij de laatste 32 waar hij verloor van Jerry Hendriks. Anoop haalde de laatste 16 waar hij met 4-1 verloor van Derk Telnekes. Met dit resultaat staat hij op dit moment 8ste in de rankingstand.
Bij de heren B haalden Dennis Kramer, Jordy Toetenel en Frans Wubs de laatste 64. Jeffrey Martens en Kevin van Elswijk haalden de laatste 32. Maar de beste was Loyd van Daalen de Jel de 5de plaats omdat hij bij de laatste 8 verloor van de uiteindelijke winnaar. Door dit resultaat staat hij nu 11de op de ranking.
Bij de paradarters is de groep Hagenezen groeiende.
Ger Bron haalde vandaag de winnaarsronde helaas niet. Michel van den Hengel werd voor de 2de ranking op rij 5de. Toch knap als je 2 maanden geleden nog nooit van paradarts had gehoord. De beste DSWN-er was natuurlijk weer Arie, die bij de laatste 8 won van Michel, maar helaas in de halve finale met 3-0 verloor van Michelovic. Maar toch weer een mooie 3de plaats, en daardoor momenteel gedeeld 3de in de ranking.

 

NDB ranking Driebergen

Afgelopen zondag was in Driebergen al weer de 2de ranking van dit korte seizoen.

Dit keer deden er 2 meisjes mee. Cathlyn Biever haalde een 5de plaats in de verliezersronde en Daphne Camijn werd knap 2de.

Bij de aspiranten ook 2 deelnemers. Hier werd Quinten de Rijk 5de in de verliezersronde en mocht Joshua Adriaanse een beker voor de 3de plaats mee naar huis nemen.
Bij de junioren verloor Robin bij de laatste 32 en kwamen Bradley en beide Wesley’s niet verder dan de laatste 16.
Bij de heren B Haalden Dennis Kram, Ricky de Vos en John van Hengst de laatste 32. Loyd van Dalen werd mooi 9de en Robbie Vlaardigenbroek haalde weer een knappe 3de plaats in dit sterke veld.
Bij de dames kwam Veerle niet verder dan de laatste 64 en Astrid strandde bij de laatste 32.
Bij de heren A waren Anoop en Benjamin 17e en Mike van Leeuwen haalde de laatste 16. De overigen kwamen niet bij de laatste 32.
Bij de paradarters komen ook steeds meer DSWN-ers. Dit keer deden er 3 mee.

Ger Bron verloor helaas zijn eerste wedstrijd en kwam daardoor in de verliezersronde terecht, waar hij wel netjes 5de werd. Voor Michel van de Hengel was het zijn eerste ranking.

Hij deed het erg goed, en verloor pas in de kwartfinale van de uiteindelijke winnaar. Dus een mooie 5de plaats op zijn eerste ranking, en er zit zeker nog meer in.
En dit keer was Arie gelukkig ook weer goed op dreef. Hij won weer wat overtuigender, maar moest ook in Michelovic zijn meerdere erkennen in de halve finale. Dus toch een mooie 3de plaats weer. En daarmee op dit moment ook al weer een derde plaats op de ranking.

 

NDB ranking Zutphen

Vorige maand was weer de eerste NDB ranking van het seizoen 2019-2020 en wel de Open Stedendriehoek bij de DVS in Zutphen.
Bij de meisjes deed alleen Daphne Camijn mee van de DSWN, en helaas moest ze na de poule naar de verliezersronde, maar ook daar kun je nog lekker gooien. En wie weet volgende keer wel naar de winnaarsronde.
Bij de aspiranten haalde Quinten de Rijk de laatste 16, en Joshua Adriaanse de laatste 8, dus een mooie 5de plaats.
Bij de junioren ging Jan Poorter na de poules naar de verliezersronde. Wesley en Bradley strandden bij de laatste 32 in de winnaarsronde en Robin haalde een mooie 5de plaats. Maar er zit voor allemaal zeker nog verbetering in.
Bij de dames dit keer een kleine afvaardigingen wat mindere resultaten. Priscilla S. en Astrid verloren bij de laatste 64, en Veerle kwam ook maar 1 ronde verder.
Bij de heren A haalde Anoop de laatste 16 waar hij verloor van Wessel Nijman, die de ronde ervoor ook al Lorenzo Pronk uitschakelde. De overige DSWN-ers kwamen niet verder dan de laatste 64.
In het heren B toernooi strandden Arjan van Bergen, Pascal van Viersen, Richard Pronk en Daan Boender allen bij de laatste 64, de overige  spelers haalden dat niet eens.
In het paradartstoernooi ook een wat tegenvallend resultaat voor Arie van de Rassel. Hij verloor bij de laatste 8 nipt met 3-2 van Henk Jager. Maar het is wel duidelijk dat daar dit jaar de concurrentie veel groter is.

Nieuwsarchief