PDC UK Open

Afgelopen dagen mochten maar liefst 6 DSWN-ers mee doen aan de UK open. Een leuk toernooi, waar niet geseed wordt, maar gewoon lekker iedere keer weer geloot.

In Ronde 1 moesten Ryan de Vreede en Lorenzo Pronk al spelen.  Helaas verloren zij beiden. Ryan met 6-1 van Peter Hudson, en Lorenzo met 6-2 van Jason Heaver.
In Ronde 2 was het de beurt aan Maik Kuivenhoven en Raymond van Barneveld. Maik won knap met 6-4 van Rusty Jake Rodriguez, en Raymond verloor met 6-3 van Alan Soutar, die de laatste maanden goed op dreef is.
In ronde 3 dus alleen nog Maik, die daar met 6-1 verloor van Brendan Dolan.
In ronde 4 komt de top 32 erbij, dus voor DSWN ook Dirk van Duivenbode en Jeffrey de Zwaan. Jeffrey verloor met 10-5 van Devon Petersen, en Dirk won in een spannende partij met 10-9 van Gary Anderson met een average van 101.
Bij de laatste 32 moest Dirk het opnemen tegen Jonny Clayton, die al een paar maanden mooie dingen laat zien. Ook vandaag tegen Dirk. Jonny gooide een gemiddelde van 108,4, en omdat Dirk net niet een stapje extra kon doen (average 99,1) verloor Dirk met 10-3. Maar toch weer een goed resultaat.
En nu weer even allemaal naar huis, en dan snel weer terug voor de volgende series wedstrijden.

PDC super series 1

Op dit moment worden de eerste 4 dagen gespeeld van de protour.
Hier doen dit keer 5 DSWN-ers aan mee.
De eerste dag was niet echt succesvol. Alleen Dirk van Duijvenbode kon een wedstrijd winnen. Hij won met 6-1 van Martin Atkins. Bij de laatste 64 won hij met dezelfde cijfers van Jesus Noguera. Helaas bij de laatste 32 was Krzystof Ratajski met 6-2 te sterk voor hem. Maik Kuivenhoven verloor in een goed gestarte partij van een ontketende Jonny Clayton met 6-3, Lorenzo Pronk met 6-2 van Kirk Sheppard, Jeffrey in een beslissende leg van Mensur Suljovic en hetzelfde gold voor Raymond van Barneveld tegen Stephen Bunting. Na een zwak begin kwam hij te laat op gang om Bunting nog te breken.

Op dag 2 ging het gelukkig al iets beter. Maik redde het net niet tegen Ryan Meikle (5-6), Raymond en Jeffrey wonnen met 6-5 van respectievelijk Ryan Murray en Jason Heaver. Lorenzo en Dirk wonnen beiden met 6-4 van Peter Jacques en Keegan Brown.
Bij de laatste 64 verloor Raymond van onze landgenoot Danny Nopper met 6-5. Lorenzo verloor ook in de laatste leg van Martin Schindler. Jeffrey verloor van Nathan Aspinal met 6-4. Dirk moest het opnemen tegen Luke Woodhouse en dat deed hij met verve, met een gemiddelde van 112,3 en won dan ook met 6-1.
Bij de laatste 32 moest hij het opnemen tegen Justin Pipe. Moeizaam begin, maar wel met 6-4 gewonnen.
Bij de laatste 16 was een gemiddelde van 98,9 niet genoeg om van Vincent van de Voort te winnen (3-6).

Op dag 3 ging het  beter.
Maik, Jeffrey en Lorenzo verloren in hun eerste ronde, waarin ze alle 3 echt tekort kwamen tegen hun tegenstanders.
Dirk haalde door overwinningen op Brett Claydon en Gary Anderson, met een gemiddelde van 102,2 de laatste 32, waar hij in de beslissende leg verloor van Krzystof Ratajski.  Maar de beste DSWN-er was vandaag Barney. Hij won achtereenvolgens van Krzystof Kciuk, Rob Cross, Mervyn King, Darius Labanauskas, Alan Soutar en Ian White. Zo kwam hij in de finale tegen de nummer 1 van de protourranking Joe Cullen.  Maar vandaag was hij zo sterk dat hij ook deze finale won, en wel met 8-6. Zijn eerste PDC toernooioverwinning weer sinds 2013.

Morgen nog 1 dag te gaan. Benieuwd wat die ons gaat brengen.
Voor Lorenzo en Jeffrey was het vandaag na 1 wedstrijd al weer voorbij. Zij konden ook vandaag geen potten breken. Maik en Raymond verloren bij de laatste 64 van respectievelijk Jose de Sousa en Damon Heta. Dirk won achtereenvolgens van Scott Mitchel (6-1), Max Hopp (6-1), Ryan Searl (6-3) en James Wade (6-2) waarna hij bij de laatste 8 ook verloor van Damon Heta.
Dus dit weekend een goede reeks voor zowel Raymond als Dirk.

Voor Lorenzo was het natuurlijk moeilijk, als je pas zo laat weet dat je mee mag doen. Jeffrey kon helaas zijn niveau niet halen wat hij normaal wel kan, maar die komt vast sterker druk. Maik heeft in diverse wedstrijden laten zien dat hij een echte vechter is, en soms viel het zijn kant op, en soms net niet, dus daar zit nog voldoende pretentie in.

Finaledagen Q-school 2021

Vanaf morgen worden in Duitsland de finaledagen gespeeld door 128 spelers om kans te maken op 12 toerkaarten voor de komende 2 jaar. Namens DSWN hebben de volgende spelers zich hiervoor geplaatst. Vincent van der Meer, Raymond van Barneveld en Lorenzo Pronk. Marvin van Velzen had ook een kans gewaagd, maar de finaledag helaas niet gehaald. Maik Kuivenhoven had het geluk dat Kyle Anderson zijn toerkaart inleverde, waardoor hij opschoof naar plaats 64 op de ranking, en hij dus zij toerkaart behield. Dirk van Duivenbode en Jeffrey de Zwaan staan respectievelijk op plek 32 en 22 van de ranking, dus ruim veilig.
Vanaf morgen zullen we zien welke spelers zich rechtstreek plaatsen (1 per dag) en wie er zich na deze dagen via de ranking nog plaatsen. Succes allemaal.

Vandaag was de eerste dat voor de 4 DSWN-ers om kans te maken op een tourcard. Helaas verloor Vincent van der Meer al bij de laatste 64 van Claus Nielsen. Raymond van Barneveld en Ryan de Vreede strandden beiden bij de laatste 16 tegen respectievelijk Martin Schindler en Richard Veenstra. Lorenzo Pronk haalde de halve finale, waar hij met 6-2 verloor van de uiteindelijke dagwinnaar Geert de Vos.
Op dag 2 ging het helaas wat minder voor Lorenzo. Hij verloor net als Vincent zijn eerste wedstrijd. Ryan haalde net als gisteren de laatste 16 waarin hij verloor van Michal Smedja. Raymond deed het beter dan gisteren. Hij bereikte nu de halve finale, waarin hij met 6-5 verloor van de latere winnaar Geert Nentjes. Dus in ieder geval al aardig wat puntjes voor de ranking.

De derde dag is niet echt een dag om vrolijk van te worden, alleen wel voor Vincent. Hij haalde vandaag de laatste 8, waar hij verloor van Kevin Doets. Lorenzo haalde de laatste 32, waar hij verloor van Niels Zonneveld, dus toch nog een belangrijk puntje gepakt. Ryan verloor bij de laatste 64 met 6-3 van Davy Proosten. En Raymond kon vandaag zelfs helemaal geen partij winnen. Hij verloor in zijn eerste wedstrijd met 6-5 van Stefan Bellmont.
Dus morgen voor iedereen nog veel werk om een tourcard te verdienen.

Vandaag dus de laatste dag van de finaledagen van de Q-school 2021.
Vincent en Lorenzo verloren helaas hun eerste wedstrijd, en kwamen op de ranking met respectievelijk 3 en 5 punten daardoor ook niet hoog genoeg voor een tourcard.
Ryan haalde de laatste 32, waar hij verloor van Owen Roelofs met 6-5, en met dit ene extra puntje komt hij ook maar op 5 punten. Dus ook niet voldoende.
Raymond, van wie bekend was dat hij minimaal bij de laatste 32 moest eindigen, of liever nog de laatste 16, haalde zelfs de laatste 8. Daar verloor hij met 6-5 van Niels Zonneveld. Door deze extra punten kwam hij op plek 4 van de ranking, dus ruim voldoende voor een tourcard. Dus we kunnen weer minimaal 2 jaar van hem genieten op de tour.

Kan een afbeelding zijn van de tekst 'RAYMOND VAN BARNEVELD REGAINS HIS PDC TOUR CARD PDC'

In Memoriam Frits Brummer

Vrijdag 11-12-2020 heeft ons het zeer droevige nieuws bereikt dat Frits Brummer vredig in zijn slaap is overleden.

Frits was niet alleen een grote bekende in de haagse dartwereld maar ook ver daarbuiten.
Jarenlang was Frits een vaste waarde in dartteam de Gaper maar ook captain van het dart promotieteam “All Stars”.

Het bestuur van DSWN wenst alle nabestaanden heel veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verlies.

William Hill World Championship

Op dinsdag 15december 2020 start de PDC WK weer.
Vandaag is de loting gedaan en voor de DSWN-spelers die zich geplaatst hebben zijn de volgende partijen uit de koker gekomen. Maik Kuivenhoven mag het opnemen tegen Matthew Edgar en Dirk van Duijvenbode tegen de kersverse jeugdkampioen Bradley Brooks. Jeffrey de Zwaan stroomt door zijn positie op de ranglijst pas in de tweede ronde in. Hij mag het daarin opnemen tegen de winnaar van Ryan Searle en de Amerikaan Danny Lauby.
We hopen dat deze mannen het ver gaan redden in het WK.
Dirk mocht als DSWN-er de spits afbijten. Hij mocht het dus opnemen tegen Bradley Brooks. Bradley begon erg goed, en Dirk kon zijn goede flow nog niet vinden. Hij stond dan ook al snel met 2-0 in sets achter. Ook in de derde set kwam hij nog 1-0 achter, en met zo nu en dan een beetje geluk pakte hij set 3. Doordat Dirk toen toch wel imponerend op hem overkwam ging Brooks een stuk minder spelen. Door 9 legs op rij te winnen pakte hij ook set 4 en 5. Nu mag hij het dinsdag in de derde wedstrijd van de avond opnemen tegen Rob Cross.
Maar eerst zondagmiddag Maik Kuivenhoven en in de avond Jeffrey de Zwaan.
Vanmiddag mocht Maik zijn eerste partij spelen, en wel tegen Matthew Edgar. Helaas ging dat niet zoals gehoopt. De eerste set, die hij mocht beginnen verloor hij met 3-0, door veel te veel lose darts. Ook in set 2 loopt het nog niet lekker, maar gelukkig kan hij dan wel een leg pakken. Maar de dubbels willen absoluut niet vallen, en gedurende de partij werd ook het scoren minder, waardoor hij de 3de set ook weer met 3-0 verloor. Hopelijk zien we hem volgend jaar weer terug.
In de avond mocht Jeffrey zijn eerste partij spelen tegen Ryan Searle, die al een partij had gewonnen. Jeffrey begon scorend erg goed, en in de eerste leg, van Searle krijgt hij 6 darts op de dubbel, maar helaas…. In leg 2 wordt hij dan ook nog eens gebroken, maar leg 3 en 4 zijn voor hem. Helaas gaat de beslissende leg weer naar Searl, die dus zijn eigen set houdt.
Niets aan de hand, want nu mag Jeffrey beginnen. Helaas weer meteen een break, en ook weer een 2-0 achterstand. Hij behield daarna zijn eigen leg, maar kon Searl niet breken door het missen van dubbels.
In set 3 ging het niet echt beter. Hij breekt Searl maar wordt meteen weer terug gebroken, en de volgende 2 legs gaan ook naar Searl, omdat Jeffrey gewoon de dubbels niet kan raken. Veel meer scoringspower, maar slechts 25 % op de dubbels is gewoon veel te weinig.
Nu maar hopen dat deze jongens weer naar huis kunnen, nu heel Engeland in Lockdown is, en zeker voor de rest van Europa onbereikbaar.

Dus nu moeten we het nog hebben van Dirk, die dinsdagavond weer aan de bak mag.
Dirk moest het opnemen tegen de kampioen van 2018, dus geen eenvoudige partij.
Cross mocht de partij beginnen en de eerste set ging dan ook naar hem met 3-1 door Dirk in de 4de leg te breken.
Set 2 ging heel eenvoudig naar Dirk met 3-0. In set 3 alles met de darts mee, dus de set naar Rob.  Dat betekent dus wel dat Dirk geen set meer weg mag geven. En dat is hij ook niet van plan getuige de 4de set die hij weer met 3-0 won. Dat betekent dan wel dat hij in set 5 Cross moet breken om de partij te kunnen winnen. De eerste 4 legs gaan met de darts mee, dus krijgt deze partij wat het verdient, een 5de en beslissende leg. En hierin krijgt Cross geen kans op een dubbel doordat Dirk een 99 finish gooit met Rob op 12. Dat was ook meteen de hoogste finish van Dirk. Vandaag geen hoge finishes en ook maar een finishpercentage van bijna 30%, maar de winst telt.
In de volgende ronde een wedstrijd tegen Adam Hunt.
In een toppartij, waar alle superlatieven golden won Dirk met 4-0 van Adam Hunt. Een gemiddelde van 104,09, 52, 17% op de dubbels en een 170 finish gaf hij Adam maar 6 legjes, en aan zijn gezichtsuitdrukking te zien vond hij dat eigenlijk nog teveel.

In de volgende ronde wacht de winnaar van Glen Durrant. De laatste 16 hoeft zeker nog niet het eindstation voor hem te zijn gezien het spel van Glen. En inmiddels is de top 32 van de ranking binnen handbereik.

Allemaal op het puntje van de stoel voor de 4de ronde van Dirk. En dat was niet onterecht.  Dirk had het bullen gewonnen, maar begon niet overtuigend aan de partij. Glen brak hem meteen in de eerste leg,  Dirk brak terug, maar helaas werd hij ook in leg 3 gebroken, en omdat Glen zijn leg wel hield stond hij dus met 1-0 in sets achter.  Ook set 2 ging naar Glen, maar daar schrok nog niemand van, wan dit had Dirk al eerder mee gemaakt en toen kwam het ook nog goed. Maar in set 3 gaf hij ook zijn eigen leg weer af. Maar gelukkig pakte hij de volgende 3 legs wel, en kwam dus op 1-2 in sets. Set 4 ging met 3-1 naar Glen, waardoor het nu wel heel nijpend werd. Maar Auberginius kan altijd nog wat meer. Dus de volgende set ging met 3-1 naar hem.  Met dezelfde cijfers pakte hij set 6 met oa zijn 2de 170 finish voor dit WK. Dus de beslissende set, en die mocht hij zelf beginnen. Maar ook hier hield hij zijn eigen leg niet. Wel meteen weer een rebreak, en daarna zijn leg wel houden, dus of een 3-1 legwinst, of een beslissende leg. En het werd dat laatste. Zenuwslopend. Dirk krijgt geen kans op de dubbel op een 81 finish,, omdat hij begint met een T3 en geen D18 gooit met zijn 2de pijl. Wel nog een T20 met pijl 3, dus 12 over. Glen stond op 100, gooit geen T20, en gaat dan voor T16.  en mist die.  Dus heeft Dirk 3 pijlen voor D6, en die gooit hij met zijn 2de pijl. Dus nu bij de laatste 8, en dat doet vast iets voor zijn Order of Merit. Average 96,75m 6 punten hoger dan zijn tegenstander. en een gelijk finishpercentage dus de terechte winnaar.
Hij gaf na afloop aan dat hij had genoten van de spanning die door zijn lijf gierden. Hier doe je het voor zei hij.
Op nieuwjaarsdag mag hij het nu op gaan nemen tegen de Schot Gary Anderson. Wie weet wat er nog mee in het vat zit.
Dirk begon goed en pakte de eerste set tegen de darts met 3-1. In de tweede set werd hij met dezelfde cijfers gebroken. Anderson ging beter gooien en pakte 10 legs op rij voor Dirk zijn eigen leg pakte. Anderson ging beter gooien op de dubbels, en Dirk miste wat kansjes. De concentratie leek een beetje weg, en achteraf gaf hij ook aan dat dit was omdat hij bepaalde zaken niet van zich af kon zetten. In de 6de set maakt Dirk nog 2-2 maar in de laatste leg was zijn score onder de maat. Hierdoor verloor hij met 5-1. Average 94,29 tegen 101,07 van Anderson. finish% 38,89 tegen 50 van Anderson.
Maar in ieder geval een mooi toernooi gegooid en nu in de top 32 van de Order of Merit.

Dirk, houdt deze beelden in herinnering.  En ga daarmee door in volgende toernooien.

Nieuwsarchief

Internationaal nieuws

  • WDF
  • Error

RSS Error: A feed could not be found at http://www.dartinfo.nl/index.php?option=com_ninjarsssyndicator&feed_id=1&format=raw. A feed with an invalid mime type may fall victim to this error, or SimplePie was unable to auto-discover it.. Use force_feed() if you are certain this URL is a real feed.