Op zondag 22 februari werd in Sneek de Noorderwindcup 2015 gehouden. Dit is een jeugdtoernooi wat mee telt voor de NDB ranking. Een afvaardiging van 15 DSWN-jeugdleden trok deze zondag naar het noorden van het land. Helaas was Lindsey Wattez er niet bij om haar 4de plaats op de meisjesranking te verdedigen. Maar niet getreurd, want bij de meisjes is er vanuit de DSWN vandaag een goede afvaardiging in de personen van Priscilla Steenbergen, Veerle Hamelink en Layla Brussel. Priscilla begon in de poulewedstrijden erg sterk, en ging dan ook door naar de winnaarsronde. Hier won ze bij de laatste 8 van Marieke Woord met 3-1 maar verloor in de halve finale van Lerena Rietbergen. Veerle had een zware poule met Kyana Frauenfelder, Michelle Verberk en Bente Gies. Samen met Bente ging ze door naar de winnaarsronde. Ze won bij de laatste 8 met 3-0 van Denise de Vries, maar verloor in de halve finale van Layla Brussel, die dus in de finale stond. Ze gooide een hele goede wedstrijd, als afsluiting van een voor haar fantastische dag, en won dan ook met 3-2, al werden de zenuwen haar bijna nog fataal. Maar een mooie 3de plaats dus voor Layla en nog tweede 3de plaatsen voor de andere meiden.
NDW_cup_2015_270  NDW_cup_2015_267

Bij de aspiranten ging het vandaag iets minder goed. Keanu van Velzen had een zware poule, en moest naar de verliezersronde. Jan Poorter en Robin Janssen zaten bij elkaar in de poule. Jan moest naar de verliezersronde en Robinkon in de winnaarsronde helaas niet winnen van Gian van Veen (0-2). Ook Damian Koppers had een zware poule, maar kon toch de winnaarsronde bereiken. Helaas verloor ook hij met 2-0 en wel van Luke Louwes. Ook Quincey Schoenmaker was dit elfde lot beschoren, en wel tegen Pieter Elzinga. Jordy van der Kley bleef ook bij de laatste 32 steken door een 2-0 verlies tegen de nummer 1 van de ranking Levy Frauenfelder. Youri van Marrewijk deed het vandaag bij de aspiranten het beste. Hij won bij de laatste 32 in de winnaarsronde met 2-0 van Marcel Bus. Helaas verloor ook hij van Pieter Elzinga, maar pakte nog wel een leg 1-3.

Bij de junioren kwamen Lorenzo Turfboer en Sanjay Chotkan de eerste ronde niet winnend door, zodat zij het in de verliezersronde moesten proberen. Helaas haalden zij hierin geen aansprekende resultaten. Nicky Gout haalde in de winnaarsronde de laatste 32 maar moest daarin met 3-0 zijn meerdere erkennen in Jeffrey Ballast. Loyd van Daalen de Jell won bij de laatste 32 van Jelmer Hoekstra met 3-1 maar moest in de volgende ronde met 3-0 het onderspit delven tegen Eelco Sieperda. De beste vandaag was weer Marvin ven Velzen, die de weg naar boven gevonden lijkt te hebben. Bij de laatste 32 won hij van Douwe de Jong met 3-0 en bij de laatste 16 met 3-2 van Justin van Tergouw. Bij de laatste 8 van Eelco Sieperda met 3-1, die de ronde er voor nog Loyd uitgeschakeld had. In de halve finale moest hij het opnemen tegen Maarten Dirk Woord, die hij op de Dutch Open nog verslagen had, maar dit keer was Maarten Dirk gewaarschuwd en gaf hem weinig kans. 3-1. Maar toch weer een mooie 3de plaats voor Marvin, en een stijging op de rankinglijst naar de top 20 in zijn eerste jaar als junior.
NDW_cup_2015_281