Met 9 jeugdleden werd afgelopen zondag de reis naar Almere aangevangen voor de NTOD (Next Talent of Darts).    Dit is een internationaal toernooi voor alleen jeugdleden, waar de winnaars bij de junioren en meisjes een plek op de Winmau World Masters 2018 kunnen verdienen. Er deed 1 aspirant mee, te weten Bradly Roes. Hij kwam de poule door, en had daarna een goede partij tegen Daan Beernink, de winnaar van vorig jaar. Helaas trok hij net aan het kortste eind en verloor met 3-2. Bij de meisjes deed Veerle mee. Het is haar laatste internationale toernooi in Nederland bij de meisjes, omdat ze 18 jaar wordt. Ze wil het seizoen bij de jeugd dan ook goed afsluiten. Ze kwam de poule door als 1e en bij de laatste 16 had ze een bye. In de kwartfinale won ze vrij eenvoudig van Jaimy de Groot. In de halve finale won ze in een spannende wedstrijd van Lerena Rietbergen, dus in ieder geval al een finaleplaats. In die finale van hoog niveau gaan alle legs met de darts mee, en omdat Layla de Bull had gewonnen past zij de overwinning dus met 4-3. Wel nog een mooie 126 BF voor Veerle in leg 6, en helaas een gemiste matchdart. Maar toch een mooie 2de plaats om haar jeugdtijd af te sluiten.

Bij de junioren gaan Jan Poorter, Quincey Schoemaker, Robin Jansen en Marin van Velzen na de poules helaas allemaal naar de verliezersronde. Jan Poorter haalt daar nog wel een mooie 3de plaats

Joey Doorschodt wordt na 2 overwinningen en 1 verliespartij 2de in zijn poule.  Bij de laatste 32 verliest hij van Ramon Leferink. Ook Keanu van Velzen wint 2 partijen in de poule en verliest er 1 en wordt dus 2de in zijn poule. Hij verliest bij de laatste 16 van de uiteindelijke winnaar Kevin Lasker met 3-2. Ian Spaans was de beste junior. Na 3 gewonnen wedstrijden in de poule, en dus een 1e plaats, won hij bij de laatste 32 van Sytze Terpstra, bij de laatste 16 van Bastiaan den Ouden. Bij de laatste 8 verloor ook hij van Kevin Lasker.