4 DSWN-ers gaan dit jaar hun geluk beproeven bij de PDC Q-school.
Zij gaan proberen zich op een van de 4 dagen rechtstreeks te plaatsen, of zoveel punten te sprokkelen dat ze zich plaatsen via de Order of Merit. Het betreft Yordi Meeuwisse, Ryan de Vreede, Mark Oosterhuis en Joey ten Berge.
Op dag 1 verliest Yordi al in de eerste ronde. Ryan en Joey verliezen bij de laatste 128 waarbij Ryan een 9-darter van Ross Smith tegen kreeg. Mark haalde de laatste 32, waar hij nipt met 5-4  verloor van Brian Woods.

Op dag 2 Verloor Joey bij de laatste 256, en Mark bij de laatste 64. Ryan verloor bij de laatste 32 kansloos van Peter Hudson. Yordi ging gestaag door en won achtereenvolgens van Steve Randall, Kevin Simm, Vincent Kamphuis, Chris Quantock en Aden Kirk. Helaas won hij net een wedstrijd te weinig, bij de laatste 8 was James Richardson te sterk. Maar wel 9 punten voor Yordi, die daarmee na 2 dagen gedeeld 4de op de order of Merit staat.  Mark Oosterhuis staat hier gedeeld 16de en Ryan de Vreede gedeeld 33ste. Joey heeft echt 2 goede dagen nodig om het via de ranking nog te redden, maar rechtstreekse plaatsing is natuurlijk altijd voor iedereen nog mogelijk.

Dag 3 Alle spelers  een bye bij de laatste 512. Bij de laatste 256 moeten Mark en Ryan het tegen elkaar opnemen. Dit wordt deze keer met 5-2 door Mark gewonnen. Joey wint in deze ronde ook zijn partij, maar voor Yrid is deze ronde het eindstation. Bij de laatste 128 wint Ryan met 5-1 van Dick van Dijk en Joey wint met 5-2 van Anthony Brown. Bij de laatste 64 verliest Ryan met 5-3 van Mark Walsh. Joey wint van Arron Fairweather met 5-2, dus behaald de laatste 32. Hier verliest hij met 5-1 van Brian Woods, die zich deze dag uiteindelijk weet te plaatsen. Morgen nog een dag te gaan, en dus nog 4 kansen op rechtstreekse plaatsing, maar ook nog mogelijkheden via de order of Merit.

Dag 4. In de eerste ronde hebben allen een bye. Bij de laatste 256 moeten Ryan en Joey tegen elkaar. Joey wint dit met 5-4, waardoor voor Ryan dus geen plaatsing meer mogelijk is. Yordi en Mark winnen overtuigend. Bij de laatste 128 verliest Mark met 5-1 van Kevin Morley, en is ook voor hem de Q-school voorbij. Bij de laatste 64 winnen Yordi en Joey allebei met respectievelijk 5-3 van Adam Hunt en 5-4 van Arron Monk. Ook bij de laatste 32 wordt door beiden gewonnen. Bij de laatste 16 verliest Joey helaas met 5-1 van Vincent Kamphuis, waardoor ook hij geen tourcard bemachtigd. Yordi wint met 5-3 van Scott Dale, en dus is zijn tourcard wel zeker. Bij de laatste 8 moet hij het nog opnemen tegen Ron Meulenkamp, en kan dus ook nog rechtstreekse plaatsing afdwingen. Hij wint van Ron, en plaatst zich hiermee rechtreeks.