Op dit moment worden de eerste 4 dagen gespeeld van de protour.
Hier doen dit keer 5 DSWN-ers aan mee.
De eerste dag was niet echt succesvol. Alleen Dirk van Duijvenbode kon een wedstrijd winnen. Hij won met 6-1 van Martin Atkins. Bij de laatste 64 won hij met dezelfde cijfers van Jesus Noguera. Helaas bij de laatste 32 was Krzystof Ratajski met 6-2 te sterk voor hem. Maik Kuivenhoven verloor in een goed gestarte partij van een ontketende Jonny Clayton met 6-3, Lorenzo Pronk met 6-2 van Kirk Sheppard, Jeffrey in een beslissende leg van Mensur Suljovic en hetzelfde gold voor Raymond van Barneveld tegen Stephen Bunting. Na een zwak begin kwam hij te laat op gang om Bunting nog te breken.

Op dag 2 ging het gelukkig al iets beter. Maik redde het net niet tegen Ryan Meikle (5-6), Raymond en Jeffrey wonnen met 6-5 van respectievelijk Ryan Murray en Jason Heaver. Lorenzo en Dirk wonnen beiden met 6-4 van Peter Jacques en Keegan Brown.
Bij de laatste 64 verloor Raymond van onze landgenoot Danny Nopper met 6-5. Lorenzo verloor ook in de laatste leg van Martin Schindler. Jeffrey verloor van Nathan Aspinal met 6-4. Dirk moest het opnemen tegen Luke Woodhouse en dat deed hij met verve, met een gemiddelde van 112,3 en won dan ook met 6-1.
Bij de laatste 32 moest hij het opnemen tegen Justin Pipe. Moeizaam begin, maar wel met 6-4 gewonnen.
Bij de laatste 16 was een gemiddelde van 98,9 niet genoeg om van Vincent van de Voort te winnen (3-6).

Op dag 3 ging het  beter.
Maik, Jeffrey en Lorenzo verloren in hun eerste ronde, waarin ze alle 3 echt tekort kwamen tegen hun tegenstanders.
Dirk haalde door overwinningen op Brett Claydon en Gary Anderson, met een gemiddelde van 102,2 de laatste 32, waar hij in de beslissende leg verloor van Krzystof Ratajski.  Maar de beste DSWN-er was vandaag Barney. Hij won achtereenvolgens van Krzystof Kciuk, Rob Cross, Mervyn King, Darius Labanauskas, Alan Soutar en Ian White. Zo kwam hij in de finale tegen de nummer 1 van de protourranking Joe Cullen.  Maar vandaag was hij zo sterk dat hij ook deze finale won, en wel met 8-6. Zijn eerste PDC toernooioverwinning weer sinds 2013.

Morgen nog 1 dag te gaan. Benieuwd wat die ons gaat brengen.
Voor Lorenzo en Jeffrey was het vandaag na 1 wedstrijd al weer voorbij. Zij konden ook vandaag geen potten breken. Maik en Raymond verloren bij de laatste 64 van respectievelijk Jose de Sousa en Damon Heta. Dirk won achtereenvolgens van Scott Mitchel (6-1), Max Hopp (6-1), Ryan Searl (6-3) en James Wade (6-2) waarna hij bij de laatste 8 ook verloor van Damon Heta.
Dus dit weekend een goede reeks voor zowel Raymond als Dirk.

Voor Lorenzo was het natuurlijk moeilijk, als je pas zo laat weet dat je mee mag doen. Jeffrey kon helaas zijn niveau niet halen wat hij normaal wel kan, maar die komt vast sterker druk. Maik heeft in diverse wedstrijden laten zien dat hij een echte vechter is, en soms viel het zijn kant op, en soms net niet, dus daar zit nog voldoende pretentie in.