We zijn inmiddels begonnen met de eerste en 2de ronde wedstrijden.
Maik Kuivenhoven heeft gisteren zijn eerste partij al gegooid en vrij overtuigend met 3-1 gewonnen.
In de volgende ronde zal zowel zijn gemiddelde, als het checkout 5 nog wel wat omhoog moeten. Maar een eerste wedstrijd is ook altijd extra spannend, dus dat lukt hem vast nog wel.

Vanavond mag Raymond het in zijn eerste ronde opnemen tegen Lourence Ilagan, en Maik speelt al weer zijn 2de wedstrijd, en wel tegen James Wade. Dirk moet woensdagavond spelen tegen Boris Koltsov in zijn 2de ronde wedstrijd.
Voor Maik was James Wade helaas een maatje te groot. Niet omdat hij zo goed speelde, maar Maik was gewoon te wisselvallig en verloor dan ook met 3-1. Normaal geen schande, maar er had met Wade in deze vorm echt meer in gezeten. Raymond gooide een overtuigende partij tegen Ilagan. Hij gunde hem maar 2 legs. Hopelijk geeft dit hem vertrouwen voor zijn volgende partij op donderdag tegen Rob Cross.
Dirk maakte er een draak van een partij van. Won de eerste set nipt met 3-2,maar verloor de 2de met 3-0.  De derde set gaf mij met 3-1 weg, Dus mag nu geen set meer weggeven. De vierde pakt hij met 3-1, dus de laatste set moet de beslissing brengen. In deze set is er een tiebreak nodig. Deze set wordt met 4-2 gewonnen, dus krappe overwinning voor Dirk.
Raymond begon heel sterk aan zijn partij tegen Rob Cross, maar miste wel erg veel pijlen op de dubbel. Toch pakte hij de eerste set, die Cross begonnen was met 3-1.  Ook gooide hij nog even een 170 finish. Maar na de korte onderbreking leek er een andere Cross terug te komen op het podium. In set 2 deed Raymond het zelfde terug. In set 3 kreeg Raymond wel setdarts, maar raakte die niet, dus set naar Cross. In de laatste set was Raymond echt de weg kwijt, en werd het eenvoudig 3-0 voor Cross. Na afloop van deze wedstrijd bleek Raymond positief te testen op Covid.
Dus nu alleen Dirk nog in het toernooi.
Dirk moest het opnemen tegen Ross Smith. Hij begon de eerste leg erg goed, dus iedereen meteen positief.  Ros hield zijn eigen leg, en brak Dirk in leg 3 en behield ook leg 4, dus Dirk kwam met 1-0 achter, en was zijn eigen set kwijt.
In set 2 krijgt Dirk 4 darts om Ross direct te breken, maar helaas. In deze set alles met de darts mee, dus al 2-0 voor Ross in sets. Ook in set 3 de eerste 4 legs met de darts mee, maar Dirk had in de 4de leg wel setdarts, maar benutte die niet. Toen hij in leg 5 ook nog eens werd gebroken was het ineens 3-0 voor Ross. Dus mocht Dirk geen set meer afstaan.
de 4de set begint Dirk met een break en behoud zijn eigen leg, dus 2-0 voor, in leg 3 en 4 mist hij echter setdarts, dus nu wordt het wel heel nijpend. Maar gelukkig pakt hij de laatste leg wel, dus komt terug tot 3-1. Het is wel echt werkdarts en dat zorgt meestal voor meer afzwaaiers.
Set 5 was heel eenvoudig met 3-0 voor Dirk, want Ross stortte helemaal in.
In de eerste leg van set 6miste Dirk 3 darts om Ross te breken, maar gelukkig gingen de volgende 3 legs wel naar hem.
Dus met een gelijke stand van 3-3 in sets mocht er toch een beslissende set gespeeld worden.
Dirk pakt eenvoudig zijn eigen leg, en Ross behoud zijn leg met een 126 finish.  Maar dan vind Dirk het genoeg, en pakt de 2 laatste legs die hij nodig heeft om deze partij toch nog te winnen.
Geen mooie overwinning, maar “a win is a win”. Dus wie maalt daar nu nog om.
Nu proberen om vrij van Covid te blijven tot de volgende ronde, want dat lijkt op dit moment de grootste opgave.

Helaas voor Dirk had de Covidsituatie wel invloed op zijn dartswedstrijd.  Hij begint nog redelijk, en pakt de eerste set met 3-2, maar je zag dat hij niet echt met zijn gedachte bij de wedstrijd was. Niet echt gek met al die besmettingen en positief geteste spelers. Gewoon teveel zorgen om eigenlijk nog serieus met darten bezig te zijn.  Hij kwam in de hele partij niet hoger dan een gemiddelde van ruim 83 en verloor met 4-1 van Gerwyn Price, die totaal geen druk voelde, dus gewoon lekker  vrij kon gooien.