Zaterdag 2 juli werden in Nijkerk de selectiedagen voor enkele plaatsen in de Nederlandse selectie gespeeld. In de ochtend bij de jeugd ging dit om de top 8 van de jeugdlaco individueel, die speelden voor 1 plek in de selectie voor het seizoen 2016-2017. Bij de heren was er de top 8 van de superleague die speelden om 2 plekken  en bij de dames ook de top 8 van de dameslaco die speelden om 1 plek. Bij de heren gooide namens de DSWN Vincent van de meer mee. Helaas kwam hij de poule niet door. Bij de dames en jeugd geen spelers of speelster van DSWN. Bij de jeugd werden echter op deze dag ook 2 spelers toegevoegd aan de selectie op basis van hun resultaten in het afgelopen seizoen. En dat waren wel 2 DSWN-ers, te weten Veerle Hamelink en Marvin van Velzen.

IMG_9844 [320x200]

 

 

Ook werden de individuele winnaars nog gehuldigd, en zo won Vincent van der Meer het heren klassement.IMG_9810 [320x200]

 

 

In het middagprogramma waren diegene die zich via de ranking net niet rechtstreeks hadden geplaatst, aangevuld met door de lidorganisatie uitgevaardigde spelers en speelsters die zich konden plaatsen voor de dames- of herenselectie. Voor de DSWN waren dat bij de dames Sharon Prins en Louise Bunk en bij de heren Danny de Haas, Anton Wattez en Maik Kuivenhoven.
Louise, Sharon en Maik hebben alle 3 de beslissende wedstrijd mogen gooien.
Louise verliest hierin met 5-1 van Anneke Kuijten die zich dus plaatst voor de Nederlandse selectie. En voor Louise volgnd jaar weer een nieuwe kans.
Sharon wint overtuigend met 5-0 van Melissa Landkroon en plaatst zich hiermee dus ook voor de selectie. Een top prestatie weer van Sharon. IMG_9881 [320x200]

Maik verliest met 6-3 van Chris Landman en haalt de selectie dus op een haar na niet. Ook voor hem volgend jaar gewoon weer proberen.