In de week van 16 tm 24 september mocht Sharon Prins namens Nederland meedoen aan het EK in eigen land.
Altijd mooi om je land te mogen vertegenwoordigen, maar je wilt natuurlijk ook nog goede resultaten behalen.
In het koppeltoernooi gooide Sharon met Aileen de Graaf. Helaas verloren ze bij de laatste 16 nipt van het Duitse koppel Willkomm / Lowe door het missen van teveel dubbels. In het teamtoernooi, waar ook Anca Zijlstra en Anneke Kuijten deel van uitmaakten speelden de dames erg sterk. Ze kwamen glorieus de poule door en wonnen bij de laatste 16 met 9-3 van Denemarken, en in de ronde erna met dezelfde cijfers van Republiek Ierland. In de halve finale  werd het erg spannend. Wales was de tegenstander, en kon tot 8-8 bijblijven. De beslissende leg werd gegooid door Aileen, en gewonnen, waardoor Nederland op zaterdag in de finale aan mocht treden. De tegenstander zou het erg sterke team van Engeland zijn.
In het singletoernooi had Sharon ook een zware loting. In de eerste ronde tegen Wilkomm, die in de koppels te sterk was, maar in de single was Sharon de baas. In de volgende ronde Deta Hedman, die door Sharon eenvoudig aan de kant werd gezet. Ook Trina Gulliver zat nog in haar sheet, en die versloeg ze met 6-2. Hierdoor ook een finale in het singletoernooi voor Sharon. En overall nog volop mogelijkheden voor een mooie medaille.
In de finale van het singletoernooi moest Sharon het opnemen tegen Fallon Sherock. Het werd een spannende partij, omdat beide dames sterk begonnen. Maar Sharon gooide zoveel sterker dan haar tegenstandster, dat het toch nog een eenvoudige 7-3 overwinning werd voor haar.  . _mg_0700
img_0713De eerste titel was dus binnen.. Omdat het Engelse koppel in de finale verloor van Wales moest het teamtoernooi de beslissing brengen voor de overall-titel. Helaas konden onze dames in deze wedstrijd geen vuist meer maken, en verloren met 9-3. Dus nog een zilveren plak. En ook voor het overall klassement hebben de Nederlandse dames de zilveren plak binnen gehaald. Een topprestatie dus voor dit kwartet.
img_0817