Na al eerder het Ere Divisie kampioenschap in Den Haag te hebben gewonnen, pakten zij ook voor de 2de keer op rij de  A beker in Den Haag.

Het laatste weekend van juni stond volledig in het teken van de divisiekampioenschappen. Op zaterdag speelden de 2e, 3e en 4e divisie en op zondag kwamen de kampioenen van de ere- en eerste divisie naar Nijkerk. Het werden drukke, gezellige en vooral sportieve dagen in sporthal de Corlaer. Uiteindelijk werden Fifth Division (DSWN), Westersluis III (DOT), D’n Bens Wild Hogs (RDB), Zie maar even (FDB) en Untouchebles (FDB) de landelijke kampioenen.

Ere Divisie

Een spannende clash tussen Den Haag en Amsterdam in de halve finale. Fifth Division (DSWN) kwam met 3-1 uit de singles, maar de Dapp’re Strijders (DORA) gaven niet op. Uiteindelijk wist Jeffrey de Zwaan de beslissende dubbel te raken en de wedstrijd met 4-2 te beslissen. De andere halve finale ging tussen de Gieterij (DONHN) en Bosgenoegen (DBMN), waar Co Stompé mee deed. De Gieterij had er al een thriller opzitten. In de kwartfinale tegen Noait Thus (FDB) werd het 3-3 en was de teamgame beslissend. Het ging gelijk op, maar de Gieterij, met Wesley Harms in de gelederen, werkten hun laatste 280 punten netjes in 5 pijlen weg en plaatsten zich voor de halve finale. Deze ging iets gemakkelijker voor De Gieterij: Met 4-1 werd Bosgenoegen verslagen. De finale tussen de Gieterij en Fifth Division was ontzettend spannend en werd pas beslist in de teamgame. 5th Divsion speler Kevin Vennik miste als eerste een matchdart door 102 te missen op dubbel 16, de Gieterij kreeg daarna drie matchdarts, maar liet deze liggen. Jeffrey de Zwaan raakte de beslissende dubbel wel en na vorig jaar de bekerkampioenschappen gewonnen te hebben, werden ze nu landelijk divisiekampioen voor eredivisieteams. (bron: ndbdarts.nl)

1e Divisie

High Impact (DVO), Zuidam Kids (DSWN), Westersluis III (DOT) en de Snorretjes (DORA) bereikten de halve finales. Daarin versloeg High Impact de Zuidam Kids met 4-1 en won Westersluis met dezelfde cijfers van de Snorretjes. In een spannende finale waren het uiteindelijk de mannen van Darts Organisatie Threant die de nationale titel in de wacht sleepten. Met 4-2 werd High Impact, dat ook een prima toernooi speelde, verslagen.

DSWN feliciteert alle finalisten en winnaars van alle divisie’s met de behaalde resultaten, Den Haag heeft zich weer duidelijk laten zien dit jaar.
– Superleague the switch Den Haag 2de in de hoofdklasse
– LaCo Heren kampioen
– Laco Dames 2de
– 5th Division NL kampioen Ere Divisie
– Zuiddam Kids 3de 1e Divisie