Beste leden van DSWN,

Door de Coronacrisis was het helaas niet mogelijk om de wintercompetitie van seizoen 2019-2020 op normale wijze af te ronden.
Vervolgens kwamen wij voor de moeilijke keuze te staan op welke wijze dit dan wel zou moeten gebeuren.
Geen enkel scenario hiervoor is ideaal, omdat er bij elk scenario teams benadeeld worden.

Wij hebben besloten om twee scenario’s (B en D) aan de teams voor te leggen:

B
. De competitie beëindigen op precies de helft van de competitie zodat iedereen exact één keer tegen elkaar heeft gespeeld en op basis daarvan ook de promotie- en degradatieregels hanteren.

Promotie:
Er kunnen nu in ieder geval teams promoveren. Meer dan de helft van deze teams staat in de huidige stand ruim op voorsprong en slechts voor ongeveer 20% van de plaatsen, die recht geven op rechtstreekse promotie, levert de stand halverwege de competitie een ander team op dan bij de huidige stand.
Teams die in de huidige stand op een plaats staan die recht geeft op rechtstreekse promotie, maar hier in de stand halverwege de competitie net buiten vallen, krijgen bij de indeling voor seizoen 2020-2021 voorrang bij het opvullen van eventueel vrijgekomen plaatsen.

Degradatie:
Voor wat degradatie betreft worden zo weinig mogelijk teams benadeeld omdat in de praktijk slechts ongeveer een derde deel van de teams, die hiervoor in aanmerking komen, ook daadwerkelijk degradeert. De teams die daadwerkelijk degraderen zijn meestal op de 13e of 14e plaats geëindigd. Uiteraard kunnen wij niet garanderen dat dit ook voor het huidige seizoen geldt, maar hier komt het gemiddelde van de afgelopen drie seizoenen op uit.

D. De competitie wordt na 1 juni 2020 uitgespeeld en als de planning het toelaat ook de bekercompetitie. De divisiekampioenschappen en zomercompetitie komen te vervallen.
Wij hebben besloten om voor scenario B te gaan als deze optie niet haalbaar is omdat de speelgelegenheden van de overheid niet volledig open mogen en/of het volgens organisaties als RIVM, GGD en NOC*NSF niet verantwoord is om weer in competitieverband te darten.

De uitslag van de stemming is als volgt:

208 (71%) van de 294 teams hebben een stem uitgebracht.
131 teams (63%) hebben voor scenario B gekozen.
75 teams (36%) hebben voor scenario D gekozen.
2 teams (1%) hebben een ongeldige stem uitgebracht.

Op basis van deze uitslag heeft het bestuur besloten om voor scenario B te gaan.

Met vriendelijke groeten,
Bestuur DSWN