Op dinsdag 15december 2020 start de PDC WK weer.
Vandaag is de loting gedaan en voor de DSWN-spelers die zich geplaatst hebben zijn de volgende partijen uit de koker gekomen. Maik Kuivenhoven mag het opnemen tegen Matthew Edgar en Dirk van Duijvenbode tegen de kersverse jeugdkampioen Bradley Brooks. Jeffrey de Zwaan stroomt door zijn positie op de ranglijst pas in de tweede ronde in. Hij mag het daarin opnemen tegen de winnaar van Ryan Searle en de Amerikaan Danny Lauby.
We hopen dat deze mannen het ver gaan redden in het WK.
Dirk mocht als DSWN-er de spits afbijten. Hij mocht het dus opnemen tegen Bradley Brooks. Bradley begon erg goed, en Dirk kon zijn goede flow nog niet vinden. Hij stond dan ook al snel met 2-0 in sets achter. Ook in de derde set kwam hij nog 1-0 achter, en met zo nu en dan een beetje geluk pakte hij set 3. Doordat Dirk toen toch wel imponerend op hem overkwam ging Brooks een stuk minder spelen. Door 9 legs op rij te winnen pakte hij ook set 4 en 5. Nu mag hij het dinsdag in de derde wedstrijd van de avond opnemen tegen Rob Cross.
Maar eerst zondagmiddag Maik Kuivenhoven en in de avond Jeffrey de Zwaan.
Vanmiddag mocht Maik zijn eerste partij spelen, en wel tegen Matthew Edgar. Helaas ging dat niet zoals gehoopt. De eerste set, die hij mocht beginnen verloor hij met 3-0, door veel te veel lose darts. Ook in set 2 loopt het nog niet lekker, maar gelukkig kan hij dan wel een leg pakken. Maar de dubbels willen absoluut niet vallen, en gedurende de partij werd ook het scoren minder, waardoor hij de 3de set ook weer met 3-0 verloor. Hopelijk zien we hem volgend jaar weer terug.
In de avond mocht Jeffrey zijn eerste partij spelen tegen Ryan Searle, die al een partij had gewonnen. Jeffrey begon scorend erg goed, en in de eerste leg, van Searle krijgt hij 6 darts op de dubbel, maar helaas…. In leg 2 wordt hij dan ook nog eens gebroken, maar leg 3 en 4 zijn voor hem. Helaas gaat de beslissende leg weer naar Searl, die dus zijn eigen set houdt.
Niets aan de hand, want nu mag Jeffrey beginnen. Helaas weer meteen een break, en ook weer een 2-0 achterstand. Hij behield daarna zijn eigen leg, maar kon Searl niet breken door het missen van dubbels.
In set 3 ging het niet echt beter. Hij breekt Searl maar wordt meteen weer terug gebroken, en de volgende 2 legs gaan ook naar Searl, omdat Jeffrey gewoon de dubbels niet kan raken. Veel meer scoringspower, maar slechts 25 % op de dubbels is gewoon veel te weinig.
Nu maar hopen dat deze jongens weer naar huis kunnen, nu heel Engeland in Lockdown is, en zeker voor de rest van Europa onbereikbaar.

Dus nu moeten we het nog hebben van Dirk, die dinsdagavond weer aan de bak mag.
Dirk moest het opnemen tegen de kampioen van 2018, dus geen eenvoudige partij.
Cross mocht de partij beginnen en de eerste set ging dan ook naar hem met 3-1 door Dirk in de 4de leg te breken.
Set 2 ging heel eenvoudig naar Dirk met 3-0. In set 3 alles met de darts mee, dus de set naar Rob.  Dat betekent dus wel dat Dirk geen set meer weg mag geven. En dat is hij ook niet van plan getuige de 4de set die hij weer met 3-0 won. Dat betekent dan wel dat hij in set 5 Cross moet breken om de partij te kunnen winnen. De eerste 4 legs gaan met de darts mee, dus krijgt deze partij wat het verdient, een 5de en beslissende leg. En hierin krijgt Cross geen kans op een dubbel doordat Dirk een 99 finish gooit met Rob op 12. Dat was ook meteen de hoogste finish van Dirk. Vandaag geen hoge finishes en ook maar een finishpercentage van bijna 30%, maar de winst telt.
In de volgende ronde een wedstrijd tegen Adam Hunt.
In een toppartij, waar alle superlatieven golden won Dirk met 4-0 van Adam Hunt. Een gemiddelde van 104,09, 52, 17% op de dubbels en een 170 finish gaf hij Adam maar 6 legjes, en aan zijn gezichtsuitdrukking te zien vond hij dat eigenlijk nog teveel.

In de volgende ronde wacht de winnaar van Glen Durrant. De laatste 16 hoeft zeker nog niet het eindstation voor hem te zijn gezien het spel van Glen. En inmiddels is de top 32 van de ranking binnen handbereik.

Allemaal op het puntje van de stoel voor de 4de ronde van Dirk. En dat was niet onterecht.  Dirk had het bullen gewonnen, maar begon niet overtuigend aan de partij. Glen brak hem meteen in de eerste leg,  Dirk brak terug, maar helaas werd hij ook in leg 3 gebroken, en omdat Glen zijn leg wel hield stond hij dus met 1-0 in sets achter.  Ook set 2 ging naar Glen, maar daar schrok nog niemand van, wan dit had Dirk al eerder mee gemaakt en toen kwam het ook nog goed. Maar in set 3 gaf hij ook zijn eigen leg weer af. Maar gelukkig pakte hij de volgende 3 legs wel, en kwam dus op 1-2 in sets. Set 4 ging met 3-1 naar Glen, waardoor het nu wel heel nijpend werd. Maar Auberginius kan altijd nog wat meer. Dus de volgende set ging met 3-1 naar hem.  Met dezelfde cijfers pakte hij set 6 met oa zijn 2de 170 finish voor dit WK. Dus de beslissende set, en die mocht hij zelf beginnen. Maar ook hier hield hij zijn eigen leg niet. Wel meteen weer een rebreak, en daarna zijn leg wel houden, dus of een 3-1 legwinst, of een beslissende leg. En het werd dat laatste. Zenuwslopend. Dirk krijgt geen kans op de dubbel op een 81 finish,, omdat hij begint met een T3 en geen D18 gooit met zijn 2de pijl. Wel nog een T20 met pijl 3, dus 12 over. Glen stond op 100, gooit geen T20, en gaat dan voor T16.  en mist die.  Dus heeft Dirk 3 pijlen voor D6, en die gooit hij met zijn 2de pijl. Dus nu bij de laatste 8, en dat doet vast iets voor zijn Order of Merit. Average 96,75m 6 punten hoger dan zijn tegenstander. en een gelijk finishpercentage dus de terechte winnaar.
Hij gaf na afloop aan dat hij had genoten van de spanning die door zijn lijf gierden. Hier doe je het voor zei hij.
Op nieuwjaarsdag mag hij het nu op gaan nemen tegen de Schot Gary Anderson. Wie weet wat er nog mee in het vat zit.
Dirk begon goed en pakte de eerste set tegen de darts met 3-1. In de tweede set werd hij met dezelfde cijfers gebroken. Anderson ging beter gooien en pakte 10 legs op rij voor Dirk zijn eigen leg pakte. Anderson ging beter gooien op de dubbels, en Dirk miste wat kansjes. De concentratie leek een beetje weg, en achteraf gaf hij ook aan dat dit was omdat hij bepaalde zaken niet van zich af kon zetten. In de 6de set maakt Dirk nog 2-2 maar in de laatste leg was zijn score onder de maat. Hierdoor verloor hij met 5-1. Average 94,29 tegen 101,07 van Anderson. finish% 38,89 tegen 50 van Anderson.
Maar in ieder geval een mooi toernooi gegooid en nu in de top 32 van de Order of Merit.

Dirk, houdt deze beelden in herinnering.  En ga daarmee door in volgende toernooien.