Afgelopen week werd Jeffrey de Zwaan ineens verrast met de mededeling dat hij aan de World Grand prix mee mocht doen, omdat Stephen Bunting positief was getest.  Dus snel naar Engeland, en testen en hopen dat het negatief is, zodat hij woensdag aan kon treden tegen Jamie Hughes. Natuurlijk niet eenvoudig, als je zo’n korte voorbereiding hebt.  Maar hij deed het super. Hij won met 2-1 van Jamie Hughes en bij de laatste 16 met 3-0 van Gabriel Clemens. Helaas was Gerwyn Price bij de laatste 8 met 3-1 te sterk voor hem. Maar toch weer een mooi bedragje binnen voor de ranking.

Dirk van Duijvenbode had zich ook voor dit toernooi geplaatst. Hij begon op dinsdag tegen Mensur Suljovic. Een draak van een partij maar hij won hem wel met 2-1, en daar gaat het om. Op donderdag moest hij aantreden tegen Dimitri van den Bergh.  In deze partij ging het al veel beter. Zijn scores waren bij vlagen top, en vooral het checkout % van 55 bezorgde hem een 3-1 overwinning. Op zaterdag moest hij aantreden tegen Gary Anderson. Hij kwam met heel goed spel op 2-0, maar verslapte even, en Gary profiteerde en maakte 2-1, maar Dirk herpakte zich en won de partij met 3-1 met ook dit keer weer een goed check out percentage (50%).


Vanavond mocht hij aantreden tegen Simon Whitlock, die ook op het laatste moment ingevlogen is, en in de vorige ronde MvG uit het toernooi knikkerde. Dirk begon sterk en  won de eerste set met 3-0. Set 2 was voor Whitlock, die het spel vreselijk vertraagde. Zo erg dat hij er zelfs over werd aangesproken. Dat bracht Dirk even van zijn stuk, maar hij herpakte zich zeer snel. Hij won de volgende set gewoon met 3-0, set 4 met 3-1 en de laatste set ook met 3-0. Dus een mooie finaleplaats morgenavond.
Price begon erg sterk, en Dirk had wat moeite hem bij te houden. Maar in de derde set wist Dirk zijn slag te slaan en de eerste set binnen te harken, dus nog maar een 2-1 achterstand. Daarna liep Gerwin weer uit naar 4-1, en toen menigeen dacht dat het gebeurd zou zijn pakte Dirk toch de 6de set en begon ook goed aan set 7. Dirk kreeg ook een kans om die set te pakken, maar miste toen helaas was cruciale pijlen. Price kwam terug en pakte alsnog deze set met een 102 finish en won de partij dus met 5-2.