Afgelopen weekend waren er de players championships 15 en 16.
Hieraan deden Dirk, Raymond, Jeffrey en Maik mee.
In PC 15 een plaatst bij de laatste 64  voor Jeffrey, die in dide wedstrijd met 6-3 van Ryan Searle verloor. Dirk kwam een ronde verder en verloor met 6-4 van Ian White.
In PC 16 haalde Jeffrey weer de laatste 64. Hij verloor daarin kansloos met 6-1 van Cameron Menzies.
Dirk haalde dit keer de laatste 8 en moest in de kwartfinale zijn meerdere erkennen in Ryan Joyce (6-4).
Voor Maik en Raymond helaas beide toernooien geen goed resultaat.

Direct hierna volgde de Developmenttour. Hierin speelden dit keer Bradly Roes, Angelo van Deventer, Joshua Adriaanse, en Marvin en Keanu van Velzen.
In DT 16 een mooie finaleplaats voor Bradly, die in het begin goed meekon met Luke Littler, maar in het verloop van de partij toch zijn meerdere in hem moest erkennen (5-2)


In DT17 was er weer een mooi resultaat voor Bradly. Hij haalde de halve finale waarin hij nipt verloor van Reece Colley.


In DT 18 was Bradly weer de beste DSWN-er, dit keer met een plek bij de laatste 32.
In DT 19 hetzelfde resultaat.
Dt 20 haalde Keanu de laatste 64 en Bradly de laatste 16, waar hij met 4-2 verloor van Wessel Nijman.
In goed weekend dus voor Bradly, en helaas waren de resultaten van de andere spelers wat minder. Dus de gaan terug naar het trainingsbord om volgende keer ook weer wat verder te komen, want soms zaten ze er echt dicht bij.

Na dit weekend was het de beurt aan Raymond en Dirk tijdens de World Matchplay.
Raymond moest het in zijn eerste wedstrijd opnemen tegen Ryan Searle, die momenteel zeer goed in vorm is. Het werd dan ook een moeilijke partij voor Raymond. Hij kwam nog wel met 1-0 voor door zijn eigen leg te behouden, maar in leg 3 werd hij voor de eerste keer gebroken, en in leg 7 alweer, zodat hij al met 5-2 achter kwam. Deze klap kwam hij niet meer te boven en hij verloor met 10-4 met een gemiddelde van ruim 15 punten minder dan zijn tegenstander.
Dirk kreeg Kim Huijbrechts als tegenstander.
Het werd een spannende partij, Ze begonnen beiden ongeveer even sterk, en na een break volgde eigenlijk steeds snel een rebreak. Er werden vooral veel darts op de finishes en dubbels gemist door beiden. Op 9-8 mist Dirk een matchdart op D 14 en Kom maakt weer gelijk. Dan houdt Kim weer zijn eigen leg met krijgt op de stand van 10-9 2 matchdarts, die hij gelukkig voor Dirk ook mist. Gelukkig gooit Dirk de dubbel wel. Met een break komt hij met 11-10 voor en momdat Kim weer 2 darts mist om 11-11 te maken kan Dirk de partij alsnog met 12-10 winnen. Dit is dus echt door het oog van de naald.
In de volgende ronde is Luke Humphries de tegenstander. Dirk begint goed en komt met 3-0 voor, door direct een break te plaatsen.  Maar Luke komt snel terug tot 3-2. daarna volgen voor beiden 4 braks op rij. Bij een 5-4 voorsprong mist Dirk 5 darts op de dubbel, en dus komt Luke voor het eerst weer op een gelijke stand. (5-5). Dirk loopt weer weg via 8-5, en 9-6 en 10-7 met onder andere een 10-darter. Maar dan komt Luke terug tot 10-10 nadat Dirk in leg 20 nog een matchdart mist. Om leg 21 te winnen gooit hij nog een 170 finish, dus de hoop op een goede afloop groeit weer. Maar dan volgt er een hele slechte leg van Dirk en kan Luke weer gelijk komen. Dirk houdt ook zijn eigen leg en nar weer een super slechte leg van Dirk en een 12 darter van Luke wordt het 12-12.  Dan voel je al bijna aankomen dat hij het weer niet af gaat maken. En ja hoor, de volgende 2 legs van Dirk zijn echt niet best. En als Luke in de 26e leg uitgooit staat Dirk nog niet eens op een finish. De wedstrijd leek voor hem net wat te lang.