Voor dit toernooi hadden Dirk en Raymond zich geplaatst.

Raymond moest in ronde 1 starten. Zijn tegenstander was George Killington, die hij vrij eenvoudig met 6-3 versloeg. Vooral zijn dubbels liepen goed.
In ronde 2 kwamen zowel Dirk als Raymond in actie.
Raymond won van Michael van Gerwen met een mooie 6-3, en 85,7 % op de dubbels.
Dirk moest het opnemen tegen Andrew Gilding. Hij won overtuigend met 6-2 met een gemiddelde van 100,67.
Bij de laatste 16 werd Dimitri de tegenstander van Dirk. Het werd een whitewash voor Dirk met een gemiddelde van 107, 36 en 60 % op zijn dubbels. Raymond kreeg Ryan Searle als tegenstander. Met een zware partij, waarvan de tegen Searle eigenlijk altijd wel verzekerd bent, won Raymond met 6-5 met een gemiddelde van 100,89 en 50 % op zijn dubbels.
In de kwartfinale was Joe Cullen met 6-4 net te sterk voor Raymond, die 1 pijl miste op D7, en de beurt erna nog 2 op D2 om 5-5 te maken.
Dirk moest tegen de nummer 1 van de wereld Michael Smith. In een niet al te beste partij kreeg Dirk 2 matchdarts om met 6-2 te winnen, maar die miste hij. Uiteindelijk won hij toch nog met 6-4.
Bij de laatste 4 een gelijk opgaande wedstrijd tegen Joe Cullen die hij afsloot met een 78 finish in 2 darts, die hem een 7-6 overwinning opleverde.
In de finale werd Luke Humpries de tegenstander.
Dirk kreeg 3 pijlen voor een 4-2 voorsprong maar benutte die niet.
Ook nog 3 pijlen voor een 5-3 voorsprong, maar ook die waren niet aan hem besteed.
Hij kwam zelfs met 5-4 achter, maar kon terug komen tot 5-5.
De 11de leg was een leg met een mooie 161 finish. Dus weer een 6-5 voorsprong. En er kwam ook nog een 7-5 voorsprong, dus nog 1 goede leg nodig. Maar helaas, die kwam er niet echt meer. Dirk miste meerdere matchdarts, waardoor hij toch nog met 8-7 verloor. Dus niet die eerste titel, waar hij zo naar uitziet, omdat de ban dan vaak gebroken is voor nog meer overwinningen.

Dus nu op naar de World Matchplay, waar beide heren ook weer aan de oche mogen verschijnen.